nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

El Festival de Pollença amplia la seva oferta i s'estrena al pop rock

Roger Hogdson, exlíder de Supertramp, actuarà el 12 de juliol

Amb l'objectiu de donar cabuda a altres estils, el baríton Joan Pons s'estrena aquesta temporada com a director artístic de la 47a edició del Festival de Pollença, que s'inaugura el proper dia 4 de juliol. És per això, que per primera vegada en 47 anys s'inclou el pop rock al cartell amb l'exlíder de la banda britànica Supertramp, Roger Hodgson, segons van explicar ahir des de l'organització del festival. A més, el Claustre de Santo Domingo acollirà altres estils, a més de la lírica, com el gospel o el jazz.

Un total d'onze vetlades, que tindran lloc entre els mesos de juliol i agost, componen el programa d'enguany, que està ja tancat. Una àmplia oferta amb què es pretén satisfer la demanda dels assidus i també atreure nous adeptes a aquest encontre, que des dels seus orígens es caracteritza i està especialitzat en la música clàssica. Així, el primer concert d'enguany estarà dedicat a la Missa de Rèquiem, de Verdi. L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Coral de la Universitat de les Illes Balears i la capella Davidica de Menorca, dirigides per Nello Santi, estrenaran el programa al costat dels solistes Adriana Marfisi, Anna Smirnova, Joseph Calleja i Joan Pons.

L'exlíder de la banda britànica Supertramp, Roger Hodgson, encapçala la llista de novetats d'aquesta edició amb la seva actuació el proper 12 de juliol. El músic, que ja va ser temptat l'any passat per oferir un concert a la plaça de toros, substituirà el pianista, cantant i compositor anglès Paul Carrack, que ha caigut del cartell després de suspendre la seva gira.

El programa continuarà el 19 de juliol amb el pianista Michel Camilo Trio. El músic de Santo Domingo combina els ritmes propis de la seva terra amb el jazz i una extraordinària tècnica al piano. El mes d'agost arrencarà amb pinzellades del folklore turc, unides a la música clàssica, en l'impactant espectacle musical i visual d'Ensemble Sarband, que tindrà lloc el dia 6. Tres dies després, arribarà el torn de l'Orquestra de Cambra de Berlín, al costat del trompetista Gàbor Boldoczki.

La nit de la veu solista serà el 13 d'agost amb la soprano Maria Guleghina, mentre que el pianista rus Alexei Volodin aterrarà el Pollença el dia 16. Encara que ja han actuat junts en alguna ocasió a Menorca, l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca i el guitarrista David Russell oferiran, el 20 agosteig, el seu primer recital fora de l'illa pitiussa. Academy Saint Martin in the fields protagonitza el novè concert, el 23 d'agost. Per la seva part, la formació German Brass actuarà el dia 26. El gospel acomiadarà el festival de Pollença. El 30 d'agost, la 47a edició es tancarà amb l'actuació de Craig Adams and The New Orleans Singers, únic concert a Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.