algo de nubes
  • Màx: 14.33°
  • Mín: 7.77°
14°

Freds encontres als pobles de la Part Forana

J.M.SASTRE/E.BALLESTERO. Comarca.

Els pobles de la Part Forana celebraren ahir els encontres entre la Verge Maria i Jesús ressuscitat i ho feren en una jornada marcada pel fred, que obligà fins i tot a celebrar alguns d'aquests actes sacres a l'interior dels temples en lloc de fer-los al carrer, com és habitual. El temps també afectà la participació dels veïns, encara que els més fidels no faltaren a la jornada del dia de Pasqua.

Sense cap dubte l'atenció estava centrada en la localitat de Campos, on després de dècades de mantenir-ne la tradició, l'himne d'Espanya que interpretava la banda de música durant l'Encontre, va ser substituït per l'Antífona mariana pasqual del pare Batle. Era el darrer municipi on es mantenia la tradició esmentada i la seva desaparició ha coincidit amb l'arribada al poder del pacte de centreesquerra. L'Encontre va tenir lloc a les vuit i mitja del matí i el canvi del protocol musical passà gairebé desapercebut enmig dels coets municipals i els petards dels quintos de 1990. La presència d'algun nostàlgic que criticava la falta d'unanimitat per retirar l'himne espanyol no afectà el desenvolupament de l'acte.

A Felanitx, la polèmica per l'himne desfermada fa quatre anys ha quedat més que oblidada i l'Encontre resultà espectacular. Mentre que a Inca, faltaven pocs minuts per a les onze del matí quan davall d'una pluja constant, els organitzadors de la tradicional desfilada de l'Encontre confirmaven a les portes de l'església de Santa Maria la Major que l'estàtua de Jesús no sortiria en processó a causa del mal temps. Així, l'esperada trobada amb la imatge de Maria procedent de l'església de Sant Domingo tendria lloc a l'interior del temple parroquial.

La imatge de Maria arribava en processó a l'església de Santa Maria la Major d'Inca poc després de les onze i quart del matí acompanyada de les tres Maries, enguany interpretades per Joana Maria Beltran, Magdalena Pou i Paula Coll. Els Cossiers i els Cavallets ballaren com és costum a l'interior del temple.

Com a novetat enguany es recuperava a Inca, després de vint anys d'absència, la presència del penó durant la processó, però no pogué sortir per culpa de la meteorologia adversa. Així, s'haurà d'esperar fins a les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén per poder-lo veure de nou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.