algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

La família reial escolta missa a la Seu de Mallorca

La Seu obrí ahir les portes de bat a bat

65034
Els rei, amb els prínceps d'Astúries i les dues filles d'aquests, ahir en arribar a la Seu.

Feia un fred que pelava, però per a molts això era el menys important. Turistes, bastants grups de la tercera edat i més d'un resident desafiaren durant hores el vent i la brusquina per poder veure entrar a la Seu la família reial. I és que l'eixida dels monarques espanyols per oir missa a la Catedral el matí de Pasqua ja s'ha convertit en una mena de tradició.

Poc abans de les dotze la portalada major de la Seu s'obrí de bat a bat i del darrere en sortiren ben endiumenjats el bisbe Murgui i els membres del Capítol encapçalats per Joan Darder i Lluc Riera. La cúria no hagué d'esperar gaire i a les dotze i cinc els quatre cotxes reials aparcaren davant l'Almudaina enmig de fortes mesures de seguretat. El primer que davallà d'un dels vehicles fou el rei Joan Carles, que se n'anà directe a saludar el bisbe Jesús Murgui. Al darrere, la reina Sofia, que anava ben mudada amb un vestit jaqueta bordeus, també s'atansà cap als membres del Capítol.

Del segon cotxe en davallaren Felip i Letícia, que portaven ses dues filles al darrere del vehicle dins dues cadiretes. El príncep agafà Elionor, mentre que la seva esposa portava en braços la petita Sofia. Sens dubte aquesta estampa fou la que més copsà els flaixos dels periodistes. La major dels prínceps d'Astúries semblava no tenir gens de fred mentre somreia i saludava a tort i a dret davant desenes de persones que cridaven constantment a ses majestats per saludar-los. A més, era la primera vegada que la petita Sofia venia a la Seu i això provocà encara més expectació.

Just després, davallaren del cotxe els ducs de Palma. Cristina anava ben mudada amb un vestit envellutat bordeus igual que el seu home, Iñaki Urdangarin, que acompanyava els seus tres fills mascles: Joan Valentí, Pau Nicolau i Miquel, fins davant el bisbe Murgui a qui besaren la mà en presència del rei Joan Carles. La petita dels ducs de Palma, Irene, també provocà alguns somriures quan intentà fugir de la comitiva reial i atansar-se als periodistes.

La darrera que arribà a la Seu, per un parell de minuts, fou la infanta Helena que anava amb els seus dos fills, Victòria Frederica i Felip Joan Froilà, però sense Jaime de Marichalar, separat temporalment de la filla gran dels monarques d'ençà del novembre.

Després del posat tradicional i dels crits de «guapos» i «visques» del públic que presenciava l'acte, la família Borbó entrà a la Seu per oir missa. Una horeta després, la comitiva reial tornà a sortir, aquesta vegada amb menys protocols per entrar als cotxes i tornar a Marivent. Abans però Joan Carles s'acostà als periodistes per donar els molts d'anys.

S'han acabat doncs les vacances, encara que d'aquí a quatre mesos els tornarem a tenir per aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.