muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Trenta anys, trenta objectes i trenta noms per celebrar l'aniversari de la UIB

Una exposició mostra a l'edifici de Sa Riera diferents caires del campus illenc

Recordant els anys universitaris són moltes les coses que ens vénen al cap.Molts podran pensar en el coneixement, en la maduresa personal, el creixement cultural, les relacions intel·lectuals. Però, desenganyem-nos, la universitat són moltes més coses i n'hi ha que no es poden obviar. Aquells horabaixes al bar, les nits desesperades a la biblioteca, els viatges amb la línia 19 de l'EMT, els apunts aconseguits de manera recambolesca i a darrera hora, la primera habitació lluny de casa... Moments, objectes i records que ara queden compilats en l'exposició del 30è Aniversari de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Com més cultura, més llibertat i que, fins dia 30 d'abril es pot veure a l'edifici de Sa Riera de Palma. Trenta anys, trenta testimonis i trenta objectes. Això és el que recullen les parets de Sa Riera en l'exposició que ahir s'inaugurà amb la presència de la consellera insular de Cultura, Joana Maria Mascaró, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma o la mateixa rectora Montserrat Casas, entre altres autoritats.

Una exposició que, com explicà la seva comissària, Elisenda Ferrer, està formada per un túnel negre tot emulant «la caverna del coneixement de Plató», que va del negre al blanc, «com a símbol de futur, perquè les persones quedin il·luminades pel mateix coneixement». Una exposició "continuà Ferrer" «que ens farà descobrir caires que sovint ens són desconeguts i que farà que cada un de nosaltres es creï una pròpia idea del que és la universitat».

Entre els objectes alguns de ben curiosos com les notes del professor Joan Alegret per a la classe sobre Màrius Torres, un ordinador Apple Powerbook de 1984, unes estovalles del bar amb uns esquemes improvisats o un grapat d'atmetles recollides en les mateixes terres del campus.

Pel que fa als testimonis audiovisuals: des de les paraules sàbies de la doctora Montserrat Casas fins al testimoni del conductor de la línia 19, Pedro Sánchez, qui recorda «des dels inicis, quan només hi havia 4 autobusos al dia, fins a èpoques d'autèntica saturació de la línia»; o el pagès del campus, Jaume Mas, que ha vist com els camps que ell abans llaurava ara han quedat ocupats pels cotxes dels estudiants.

L'últim tram de la mostra està dedicat al visitant, ja que un ordinador enregistrarà les seves paraules, opinions o somnis de futur i aquestes es podran veure, via Youtube a la pàgina web www.30anys.uib.cat, on també hi ha recollits els 30 testimonis que conformen l'exposició Universitat de les Illes Balears, com més cultura, més llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.