cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Els premis Cavall Verd recorden Maria Antònia Salvà amb un concert de Bonet

Els poetes Joan Margarit, Susanna Rafart i Eduard Escoffet, els guardonats literaris de l'AELC

95480
Joan Margarit rebrà el guardó Josep Maria Llompart.

Llucmajor serà enguany el bastió dels premis Cavall Verd de literatura. L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) entrega anualment aquests guardons que en aquesta 25a edició retran un homenatge a Maria Antònia Salvà a través de la veu de Maria del Mar Bonet.

Joan Margarit (Sanaüja, 1938), Susanna Rafart (Ripoll, 1962) i Eduard Escofet (Poblet, 1979) són els escriptors guanyadors dels Cavall Verd 2008 que s'entregaran el proper 4 d'abril al convent de Sant Bonaventura. Margarit rebrà el Premi Josep Maria Llompart com el millor recull poètic en català publicat el 2007 per l'obra Casa de Misericòrida. «Aquest és l'indret on anaven a parar els infants orfes de la postguerra espanyola, fills dels perdedors. Les vídues demanaven que acollissin els fills. Què volíeu que féssin? L'altra alternativa era la intempèrie», diu l'autor en parlar del poema que dóna nom al llibre.

Per la seva banda, el premi Rafel Jaume a la millor traducció anirà a parar a mans de Susanna Rafart i Eduard Escofet que rebran el guardó per la traducció d'Obra poètica de Salvatore Quasimodo, publicada per Salobre. Aquesta serà la segona vegada que Rafart rep un premi Cavall Verd. El jurat d'aquestes noces de plata dels premis Cavall Verd ha estat conformat per Manel Forcano, Josep Lluís Aguiló, Ponç Pons i Teresa Pasqual.

L'estrella però d'aquesta vetlada cultural serà sens dubte el recital que protagonitzarà Maria del Mar Bonet al convent de Sant Bonaventura. Enmarcats en els mateixos espais en els quals Salvà conreà lletres com Llepolies i joguines o Lluneta del pagès, la màxima veu de la música illenca farà un recital poètic amb versos de la poetessa llucmajorera entremesclats amb altres rimes més contemporànies. Una manera, segons explicà ahir el president de l'AELC, Miquel Bezares, de fondre la poesia catalana actual amb els versos de Salvà.

La jornada literària es conclourà l'endemà, dissabte dia 5, amb un passeig pels racons paisatgístics i literaris de Salvà. Així mateix, la intenció de fondre versos del segle passat amb els actuals tornarà a ser present diumenge al claustre llucmajorer. Enric Cassasses farà de mestre de cerimònia d'un recital poètic amb veus joves que parlaran no només de l'obra salvariana sinó també de la visió d'aquesta obra. Els actes, emmarcats en l'any Maria Antònia Salvà, tenen el suport del Consell que aporta 16.000 euros per aquesta edició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.