cielo claro
  • Màx: 15.19°
  • Mín: 7.61°
14°

El «Via Crucis» de Moyà omplirà de passió les escales de la Seu

Divendres Sant tindrà lloc aquesta tradicional posada en escena

Els poemes de Llorenç Moyà tornen a ser els protagonistes de Divendres Sant, dia en què les paraules del binissalemer es representen a les escales de la Seu davant un públic cada any més nombrós.

El Via Crucis, que enguany celebra la seva XXIII edició, «és una cita obligada de la societat mallorquina», assegurà la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon. La representació de la passió de Crist és «un acte tradicional amb un rerefons popular, malgrat que els textos de què parteix la recreació i el muntatge mateix siguin de culte», afegí.

Sota la direcció de Bernat Pujol, l'obra «aconsegueix des de fa vint-i-tres anys transmetre la passió pasqual als assistents», apuntà Ramon. El públic, que augmenta any rere any, «s'emociona tant com els actors», afegí Pujol, que definí la representació com «un clàssic dels actes de Pasqua a Ciutat». «Quan l'any 1961 Llorenç Moyà va escriure aquests poemes tan barrocs, no podia imaginar que des del 1986 fins avui dia tendrien veu davant la Seu el Divendres Sant», precisà Pujol.

Gairebé una trentena d'actors encarnen uns papers de gran dificultat, «ja que tenim el públic al damunt i això requereix un gran treball de concentració», apuntà el director. «Els textos, malgrat ser molt complexos, són preciosos i profunds», comentà una de les actrius, Pilar Casesnoves. «El barroquisme dels poemes donen a l'espectacle un caire més universal», afegí Nanda Ramon.

Pel que fa a les novetats, enguany destaca «la incorporació d'alguns actors que en substitueixen d'altres que no han pogut assistir-hi», afirmà el director de l'obra. El paper de la veu cobra protagonisme de la mà de Vicky Pieniazeck, que «amb crits i gemecs dóna una gran tensió a l'espectacle en molts moments», precisà Pujol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.