muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

«La dona lorquiana és tan rica d'interior que pot explotar en qualsevol moment»

Mary Ramírez es converteix en «Doña Rosita la Soltera» en l'obra «Rosa mutabile»

Mary Ramírez interpretarà, dimecres al Teatre de Principal de Palma, Rosita la Soltera, una de tantes dones de Frederico García Lorca que, com Bernarda Alba o Yerma, tenen una força especial. Doña Rosita la Soltera és la protagonista de Rosa mutabile, l'adaptació que Ramírez, juntament amb Aina Maria Jiménez, han fet de l'obra de Lorca i en homenatge al mateix poeta.

-Com d'una obra que té fins a 19 personatges, n'heu acabat fent un monòleg?
-Jo vaig fer un monòleg de Doña Rosita quan estudiava a l'Escola del Teatre a Barcelona i sempre havia tingut ganes d'aprofundir en el personatge. Jo tenia el monòleg i, en comentar-ho a Aina Maria Gimeno, ens vàrem posar a fer-hi feina.

-Què destacaríeu de l'adaptació que n'heu fet?
- El que tenen els personatges de Lorca és que poden sortir del llibre i fer-se reals. Nosaltres el que volem és que corri la sang. He vist altres versions de Doña Rosita, concretament una de Verònica Forqué, i tot era molt fred, no saberen treure l'essència de Lorca. Lorca no era fred. L'adjectiu «lorquià» ja ho diu tot, és com deixar-se anar, trecar-ho tot, arribar a un moment gairebé de bogeria.

-Què té d'especial la dona de Lorca?
-Lorca sabé definir sempre molt les dones de la seva època: d'una banda dones que viuen dins un corsé. Sempre esperant a casa i amb l'única finalitat de casar-se i tenir fills. Però per l'altra, dones que interiorment són molt riques i poden explotar en un moment o l'altre.

-La portau a la sala petita del Principal. Què significa això per a vosaltres?
-És un luxe. L'obra l'hem representada en grans teatres com el d'Alcúdia o Sa Màniga, però l'estructura del Principal, sense barreres amb el públic, crec que l'acabarà enriquint.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.