algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Felip Munar dóna el sus a una Setmana Santa amb arrels populars

Els sons de l'orgue de Sant Francesc, acabat de restaurar, iniciaren els actes religiosos

Felip Munar ho té clar. El professor de la UIB encetà ahir el pregó de la Setmana Santa amb una defensa dels trets língüístics i culturals d'aquesta terra que, segons ell, viu aquestes dates «en silenci», sense saetas ni «les estridències d'altres contrades llunyanes a la nostra manera de viure». «Girar l'esquena al llenguatge (al nostre), defugir-lo, és com seccionar qualsevol part del nostre cos», assegurà.

El vessant tradicional marcà el discurs de Munar, que analitzà la Setmana de Passió fent un repàs dels costums i de les creences populars per aquestes dates. El caràcter religiós de la nostra societat quedà reflectit en frases fetes sobre la Bíblia o els sants. Un discurs que el pregoner va saber retransmentre amb solemnitat i un xic d'ironia.

Aquest era el sus «oficial» a la Setmana Santa ciutadana, que s'havia iniciat una hora abans amb la processó dels estendards de les 32 confraries que desfilaren des de Sant Antoniet fins a l'església de Sant Francesc.

Després del pregó, l'orgue de Sant Francesc es convertí en el protagonista, ja que s'estrenava després d'una acurada restauració. L'organista Arnau Reynés acompanyà els Nins Cantors de Sant Francesc en un acte molt solemne al qual assistiren el bisbe Jesús Murgui; la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; la regidora d'Educació, Maribel González; el president de l'Associació de Confraries, Rafel Pericàs; i el provincial d'Espanya dels franciscans, Tomeu Pont, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.