algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La Simfònica enceta una nova etapa amb un deute de 318.000 euros

La Fundació Balears per la Música donà a conèixer el programa

La temporada artística de l'Orquestra Simfònica de les Balears fa mesos que ha començat, però ara es planteja amb una nova embranzida encara que amb un deute de 318.00 euros. Així ho asseguraren ahir els responsables de la Fundació Pública de Balears per la Música que presentaren el programa de la Simfònica amb vista al final de curs.

Acostar-se al públic que normalment no va a concerts clàssics, transmentre una música popular i que l'orquestra tengui una funció social són, segons els responsables de la Fundació, alguns dels eixos bàsics d'aquesta formació musical que inicia una etapa de «renovació» sota la gestió de Gori Marcús, com a gerent i Ramon Andreu com a nou director artístic. D'aquí al mes de juliol la Simfònica té prevista la realització de prop d'una seixantena d'actuacions entre els concerts de temporada d'abonament, recitals de cambra i altres intervencions fora de l'Illa.

Els concerts d'abonament finalitzen el 15 de març a l'Auditòrium amb la participació de la Coral de la UIB. Mentre que els concerts de música de cambra es realitzaran del 29 de març fins al 28 de juny en emplaçaments com la Fundació Pilar i Joan Miró, Es Baluard, el Museu de Mallorca i el Museu de Sant Carles.

Per la seva banda, el director de la Simfònica, Philippe Bender, explicà la seva intenció d'apropar la música clàssica a aquells que normalment no s'hi acosten. Per aconseguir-ho, preveu que en la temporada 2008-09 es realitzin concerts en hospitals, llars de gent gran o presons.

Pel que fa al pressupost que aporten les tres institucions públiques a l'Orquestra Simfònica de les Balears, Govern balear, Ajuntament de Palma i Consell de Mallorca, la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, confirmà ahir que les tres entitats ja hi han fet la seva aportació, alhora que reconegué que «som conscients que tenim un deute de 318.000 euros que s'ha de solucionar». La partida s'haurà de perfilar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.