cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Pipió reflexiona sobre el temps i l'espai mitjançant els «Orígens»

El pati del Museu de Mallorca instal·lació oberta i feta a mida

La ceramista Elisenda Pipió inaugura avui una de les seves creacions al pati del Museu de Mallorca. és el nom de la instal·lació que hi estarà exposada fins al proper 6 d'abril i que proposa una reflexió sobre el temps i l'espai.

és fruit d'un projecte que s'inicià per l'estiu del 2006 amb «la pretensió d'establir una xarxa d'activitats culturals en el conjunt d'espais públics de les Illes», assenyalà el director general de Cultura, Pere Joan Martorell. «L'objectiu d'aquest tipus d'activitats és el de vincular els ciutadans als centres públics que tenen la missió de dinamitzar la societat illenca en l'àmbit cultural», afegí.

L'obra «suposa la unió de la tradició, representada pel museu, i la innovació simbolitzada per la instal·lació contemporània», comentà la directora del Museu de Mallorca, Joana Maria Palou. «És una peça contemporània que empra la ceràmica i les tècniques tradicionals», precisà.

La instal·lació

Un total de 38 blocs de ceràmica reposen en terra decorats amb diferents tècniques i emprant el blanc i els negre com a colors essencials. Aquestes peces són les que integren l'obra, en forma de cercle «obert a la imaginació de cadascú», assenyalà Pipió. «Les peces que componen l'obra transmeten una sensació de permanència i alhora d'evolució», afegí.

és una instal·lació creada per a l'espai en el qual s'exposa. «És un cercle obert que consta de tres blocs bàsics, llocs i anys, recer i en tercer lloc, present i continuïtat», apuntà l'artista. Cada part del cercle té peces agrupades i diferenciades pels detalls entre elles. «A més, cada part es divideix en subparts, però això ho ha d'esbrinar qui observa l'obra», comentà Pipió.

El concepte d'origen apareix en cadascun dels blocs en què es divideix la instal·lació. De fet, l'origen «és el punt de comunió del Museu de Mallorca i la instal·lació, ja que aquest recinte guarda molts de documents que indiquen punts de partida d'esdeveniments, d'éssers, etc.», afirmà Pipió. «El títol de l'obra correspon a la contínua recerca del punt de partida, un acte amb el qual l'ésser humà intenta esbrinar d'on ve i el que està fent aquí», indicà.

Com a complement de la instal·lació, la Conselleria d'Educació i Cultura i el Museu de Mallorca han editat una publicació que mostra dibuixos preparatoris de l'obra i inclou textos de Miquel Àngel Lladó, Joana Maria Palou i Roser Ramos, il·lustrats amb fotografies de Coloma Julià i Pere Colom. Una part d'aquests dibuixos s'exposa en una de les sales del museu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.