algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

«Lúcid» arriba a Palma amb una descontrolada comèdia de l'absurd

El Principal acull l'obra en el seu primer viatge fora del Principat

El premi de la crítica de Barcelona al millor text teatral i a la millor interpretació femenina, Cristina Cervià, o la posició com a finalista dels premis Butaca per a la millor producció i actriu avalen la qualitat de Lúcid. «Una comèdia amb notes tràgiques i un ritme trepidant que aconsegueix sacsejar l'espectador» assenyalà la mateixa actriu Cristina Cervià.

Estrenada el 2006 dins el marc del Festival Temporada Alta a la Sala Planeta de Girona, Lúcid ha realitzat aquests darrers anys una exitosa gira pel Principat que ara es podrà veure a Mallorca. La Sala Petita del Teatre Principal de Palma acollirà els propers dies 7, 8 i 9 de març a les 20.00 hores, aquesta obra en català que «està pendent de traducció per poder girar dins la xarxa de teatres alternatius» assenyalà el director de la versió catalana del muntatge de Rafael Spregelburd, Pere Puig.

Lúcid, que conrea èxits de públic i crítica des de la seva estrena l'any 2006 a Girona, es presenta al Teatre Principal com un espectacle «amb un text teatral molt ben construït. És una història que inclou moltes històries dedins» assenyalà Cristina Cervià. «Tot aquest conjunt d'esdeveniments i la successió dels mateixos permeten que l'espectador viatgi per moltes històries a l'hora». A banda del text de l'argtentí Spregelburd, «les claus de l'èxit de Lúcid són els personatges tan rics que consegueixen amb les seves paraules captivar l'espectador» apuntà Servià. «L'obra tracta en clau de comèdia amb punts tràgics, els problemes de relació d'una família formada per Teté (Cristina Cervià), Lluc (Oriol Guinart), Lucrècia (Meritxell Yanes) i Darío (David Planas)» afegí.

L'espectacle és una tragicomèdia amb temàtica i formes molt actuals. «Un nin a punt de morir rep un ronyó de la seva germana, que li salva la vida. Anys més tard, la noia, ja casada i mare de família, davant la malaltia del seu marit, decideix tornar a la llar familiar i reclamar el ronyó que donà al seu germà» apuntà Cervià. «Lúcid és una comèdia intel·ligent plena de pistes perquè el públic pugui construir un trencaclosques que encaixa a la part final de l'obra» assegurà l'actriu. Per gaudir de l'espectacle «és bàsica l'atenció del públic al llarg de tota l'obra, per no perdre's res del que passa o del que diuen els personatges. Així, els detalls són el que al final faran encaixar totes les peces» explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.