muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

Alternatilla 2008 es reivindica amb artistes com Patti Smith o Raimon

El festival, que recull diferents disciplines, té enguany el talent femení com a protagonista

58022
La presència de Patti Smith en el si del festival ha convertit les dones en protagonistes d'aquesta edició.

Anna Espina, directora de Fonart i ànima del Festival multidisciplinar Alternatilla tenia enguany «la idea romàntica» de fer un festival exclusivament format per dones. Després d'anys d'insistència havia aconseguit contractar Patti Smith i dur-la fins a Palma i ja sols per aquest fet valia la pena d'intentar-ho. «He discriminat positivament els homes» feia broma Espina quan parlava de la programació d'Alternatilla 08.

Finalment, no s'ha aconseguit un festival integrat només per dones però sí que el talent femení serà ben present durant aquests dos mesos en què es durà a terme el festival Alternatilla. El plat fort arribarà divendres amb un doble concert de Patti Smith al Teatre Principal de Palma. «Generalment, els artistes internacionals -explica Espina- tenen prejudicis a l'hora de venir a Mallorca. Pensen que en un lloc tan petit i turístic no hi pot haver públic per a ells». Les entrades, exhaurides des de divendres passat, per als dos concerts de Patti Smith a Palma són la prova evident que això no és cert.

I si el festival comença amb un plat gros com és el concert de Patti Smith també el final, dia 1 de maig, tindrà una actuació de luxe. El cantant de Xàtiva, Raimon, oferirà un concert a l'Auditori d'Alcúdia després de 3 anys d'absència a l'Illa. D'altres actuacions destacades del festival són la presentació en solitari d'Emma Pollock (16 de març a Lloseta) o el concert de Quique Gonzàlez (25 d'abril al Xesc Forteza). D'entre els 14 concerts que ofereix enguany el festival, Espina en destacà també un «que pot cridar l'atenció», digué. És el de Prin'lalá, un grup format per tres al·lotes de 10, 19 i 21 anys que han esdevingut tota una referència dins la música independent. «És una mescla molt atípica dins el pop alternatiu amb un alt component naif», comenta Espina sobre aquest grup andalús que nasqué de la iniciativa de Fernando Vacas, qui demanà a les seves cosines petites si volien participar en el seu projecte musical. Per altra banda el festival també vol donar cabuda als artistes locals com puguin ser els Satellites, Marcel Cranc o Petit.

Més enllà de la música, el festival Alternatilla 2008 tindrà també la paraula com a protagonista. Diumenge dia 9, la mateixa Patti Smith farà un recital poètic a la Cartoixa de Valldemosa, i els dies 4 i 5 d'abril Lloseta acollirà el primer festival d'Spoken world. «Dins el món anglosaxó existeix l'com a disciplina, tal i com ho podria ser el monòleg que aquí es combina amb una part musical» comenta Espina. Dins aquesta primera cita amb lSpoken world(que tindrà lloc també a Sevilla i Gijón) es comptarà amb la presència de prestigiosos escriptors com Henry Rollins, John Cooper Clarke o Barry Gifford (guionista de David Lynch). A nivell local, Alternatilla ha unit el grup Oliva Trencada amb Maria Antònia Oliver qui faran una espectacle sobre els versos de Maria Antònia Salvà.

En el vessant plàstic, la protagonista serà l'artista Núria Mora qui, a partir de dia 27, farà una intervenció pels carrers de Palma tot il·lustrant les parets mitjanceres que queden visibles entre dos edificis. Part del resultat es podrà veure a galeria La Caja Blanca a partir del 12 d'abril. Pel que fa al teatre, el festival oferirà les estrenes de (30 d'abril a Lloseta), creada per la companyia formada per dones Disperses; i , de Martí Sàez (26 i 27 d'abril a Alcúdia). Tames podrà veure de la companyia Abbozzi (14 i 15 de març). Per altra banda, el fotògraf Pep Bonet serà el comissari de l'exposició , que es podrà veure pels carrers de Ciutat a partir de l'1 d'abril, i que recollirà les propostes de fotògrafs de gran prestigicom Tim Hetherington, Lorena Ros, Paolo Pellegrin o Heidi Brandner entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.