muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Jazz Voeyur Festival 2008 acollirà la darrera gira de Bebo Valdés a Palma

L'organització preveu que Clint Eastwood protagonitzi el cicle de cinema i jazz

73628
Un dels concerts estrella del festival serà el de Bebo i Chucho Valdés, que tindrà lloc el dia 25 d'octubre.

L .ACEDO. Palma.

Amb una programació de qualitat protagonitzada per deu concerts, el Jazz Voyeur Festival presentà ahir el seu calendari d'activitats per al 2008.El guitarrista Larry Clayton obrirà el cicle de concerts el proper dia 5 d'abril. El seguiran Ron Carter, Kenny Barron, Pee Wee Elis, Porteña Jazz Band i Pedro Iturralde els mesos d'abril, maig, juny i agost. Un dels recitals més esperats serà, sens dubte, el que protagonitzaran Bebo i Chucho Valdés, que tocaran el 26 d'octubre al castell de Bellver. Barbara Hendricks oferirà la seva millor veu, acompanyada d'un trio de Suïssa, el 31 d'octubre. Els concerts de la temporada del Voyeur els clourà, com ja succeí l'any passat, la música gospel, aquesta vegada la Mississipí Gospel Band, que actuarà el dia 12 de desembre.

Si la llista d'artistes que passaran per l'Illa en el marc del festival és «àmplia i variada» segons afirmà un dels seus organitzadors, Roberto Menéndez, no menys variada és la resta d'activitats que els responsables de l'esdeveniment han preparat per enguany: des d'una exposició de fotografies, conferències i debats, fins a una o el cicle de cinema i jazz. Un cicle que en aquesta edició «tindrà possiblement la presència de Clint Eastwood», assegurà Menéndez. «Seria ideal projectar dins el cicle de cinema a la fresca, amb la Seu com a teló de fons i Eastwood a la primera filera», afegí.

Quant als espais dels concerts, «hem cercat indrets que s'adaptin a la música de cada grup, des del castell de Bellver fins a l'Auditòrium de Palma», indicà Menéndez. Un dels objectius del festival, que començà a Mallorca fa cinc anys, és «desestacionalitzar el turisme i promoure una àmplia oferta cultural», assegurà la gerent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Susanna Schiacovelli.Per la seva banda, el gerent de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur), Antoni Oliver, parlà del Jazz Voyeur Festival com d'una «informació obligada dins la nova base de dades cultural », creada pel Govern de les Illes Balears.

Un catàleg, amb quinze esdeveniments artístics dels més rellevants de l'Illa relacionats amb la localitat on es duen a terme i un calendari complet del conjunt d'activitats musicals, teatrals i de dansa que se succeeixen al llarg de l'any a les Balears, es completen amb una pàgina web «que es va presentar en la passada edició de Fitur», assenyalà Oliver. Aquesta plana web, escrita en set idiomes i que s'actualitza cada dia, és interactiva i disposa de de diferents associacions culturals. «L'objectiu és crear un paquet turístic cultural i posar d'acord els diferents festivals perquè no se solapin», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.