cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Trobar el Punt G? Ara serà fàcil de localitzar a través d'ultrasons

El misteri sobre el Punt G femení està resolt. Així ho afirma un equip de ginecòlegs italians que assegura que poden trobar aquesta ruta a l'orgasme femení a través dels ultrasons. Aquestes foren les declaracions que realitzà l'equip a la BBC que ho publicà ahir en la seva versió digital.

La revista nord-americana Journal of Sexual Medicine acaba de publicar la troballa, que creu resoldre una controversia que s'originà en els anys vuitanta quan s'acunyà el terme Punt G per explicar l'orgasme vaginal que algunes dones tenen, encara que no totes.

Per primera vegada, és possible determinar si una dona té Punt G a través d'un mètode simple, ràpid i barat», declarà el doctor Emmanuele Jannini de la Universitat d'Aquila, líder de l'estudi en el qual hi han participat una vintena de dones.

Segons els científics, l'ultraso s'empra per mesurar la mida i la forma de la capa que es troba darrere del mur vaginal principal, lloc en el qual es creu que està localitzat el Punt G. Nou de les dones que participaren en l'estudi asseguraren haver tingut un orgasme vaginal, mentre les altres no. Les que sí coincidienen en el fet tenen més gruixades les capes entre la vagina i l'uretra.

L'estudi però, no ha estat del gust de tothom, ja que hi ha altres experts en la matèria que s'han afanyat a dir la seva i matisar l'estudi de Jannini. Així, el doctor Tim Spector, de l'hospital St Thomas de Londres, declarà a la revista New Scentist que aquesta capa més gruixada podria ser part del clítoris intern, una de les teories que s'oposen a l'existència d'allò que hom anomena Punt G.

Així doncs, d'opinions, n'hi ha de totes castes i per ara els mateixos científics no es posen d'acord. La doctora Petra Boynton ho remata amb un: totes les dones són diferents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.