muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

La literatura en català omplirà durant deu dies el pati de la Misericòrdia

La Setmana del Llibre arranca divendres, amb Gerard Quintana com a pregoner

94666
Maties Garcies, Margalida Tous, Joana Lluïsa Mascaró, Marian Colom i Francesc Moll presentaren ahir el programa d'actes de la setmana a la Misericòrdia.

F. MARÍ. Palma.

Aconseguir la normalitat de la literatura en llengua pròpia. Sota aquesta premissa va néixer a Mallorca fa denou anys la Setmana del Llibre en Català que, a partir de divendres, torna a l'escomesa amb un atapeït programa d'actes.Després de rondar per la Llonja, l'Escorxador o el recinte d'Ifebal, el Gremi de Llibreters de Mallorca ha decidit quedar a l'emplaçament que estrenà l'any passat: el pati de la Misericòrdia que, segons explicà ahir la presidenta del Gremi, Marian Colom, resulta «un indret idoni perquè la gent s'hi acosti».

Així doncs, un envelat de 750 metres quadrats acollirà a partir del 22 de febrer i fins al 2 de març un total de 25.000 títols, bona part dels quals són novetats, oferts per les vuit llibreries mallorquines que participen d'aquesta fira.Poesia, narrativa, assaig, màgia, música o fins i tot cinematografia, seran els ingredients que completaran aquesta setmana cultural, que inclourà nombroses novetats literàries, no només provinents de les Illes Balears, sinó d'arreu dels territoris de parla catalana.

El tret de sortida el farà el conegut cantant Gerard Quintana, que exercirà de pregoner el proper divendres a les 18.00 hores. Però l'activitat de bon de veres començarà l'endemà, amb un capvespre de màgia per celebrar la setena publicació en català de la famosa saga de Harry Potter. La poesia també hi tindrà el seu espai, amb una actuació poeticomusical diumenge de Cal-i-cant, o la de Pere Joan Martorell i Andreu Gomila (1 de març). A més, la Setmana retrà el seu particular homenatge al rei Jaume I amb la presentació del llibre d'Stefano Maria Cingolani (dimecres, 27), parlarà de política i país amb el diari final de Lluís Maria Xirinacs (divendres, 29) o la presentació de la traducció d'Ecce Homo a càrrec de Josep Maria Terricabras. Un programa carregat d'activitats que, com a novetat, presentarà el concurs Dictat, un dictat a nivell popular que es realitzarà conjuntament al Principat i a Mallorca, i els guanyadors del qual rebran llibres de regal.

Un cop més, el Gremi de Llibreters ha rebut la col·laboració del Consell de Mallorca i la Direcció General de Política Lingüística, que han incrementat les aportacions. En total, el Gremi de Llibreters ha rebut 98 mil i 30 mil euros respectivament de cada institució. Una oportunitat ben bona per «no tenir misericòrdia de la targeta», com ho definí la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.