cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

«M'encantaria poder cantar en un futur algun tema en llengua catalana»

Ismael Serrano presenta 'Sueños de un hombre despierto' el dia 22 de febrer a l'Auditòrium

El cantautor de Vallecas Ismael Serrano aterra divendres a Palma per presentar el seu darrer disc, Sueños de un hombre despierto. L'Auditòrium serà l'escenari del concert dia 22 de febrer a les 22.00 hores. Amb més de deu anys dedicant-se professionalment al món de la música i set discs a l'esquena, Serrano se situa amb aquest darrer treball entre els primers números de vendes.

-Què trobarà el públic mallorquí al vostre concert de presentació?

-Hi present el meu darrer treball, que va començar la gira el mes d'octubre passat. El concert inclourà quatre músics sobre l'escenari i una posada en escena molt teatral, perquè m'agrada molt que tot sigui escènic. Així mateix, el repertori serà molt acústic.

-Quins somnis té un home despert? En què somia Ismael Serrano?

-Els meus somnis són molt semblants als de tothom. Somii despert a tenir tranquil·litat per poder gaudir de la meva gent i de la meva família. Somii també a adonar-me de tot el que passa al meu voltant i reparar en els detalls de la vida.

-Tots els vostres temes, en deu anys de música, tracten qüestions de caire personal, d'on surt la inspiració?

-Són temes viscuts en primera persona o com a testimoni directe. Pens que un compositor ha d'estar alerta al món que l'envolta i tenir la capacitat d'emocionar-se davant tot allò aliè.

-Vos comparen amb Serrat o Llach, però quins han estat els vostres referents musicals?

-Evidentment aquests cantautors són part indispensable de la meva vida musical. Els meus referents més immediats són cantants com Serrat, Llach, Luis Eduardo Aute, Sabina i Silvio Rodríguez, entre d'altres.

-Alguns d'aquests referents són catalans. Després de cantar Qualsevol nit pot sortir el sol, n'hi pot haver d'altres en català?

-M'encantaria poder cantar en un futur alguna cançó en llengua catalana, com vaig fer fa molts d'anys amb la de Jaume Sisa.

-Heu tractat temes de política, de desigualtats socials. Vaja, vos heu posicionat. Pensau en una cançó sobre la independència de Kosovo per al proper disc?

-No és un tema que m'interessi gaire, però per al proper disc ja tinc coses pendents, com per exemple el mileurisme.

-Pel que fa a Sueños de un hombre despierto, el primer senzill és Casandra i deis que hi creis. Qui és aquesta deessa?

-Cassandra és l'opinió pública, aquella que els polítics acostumen a desatendre, com va passar amb la guerra d'Iraq: la gent veia el que passaria però no va ser escoltada.

-La radiofórmula vos va fer conèixer de més a prop amb temes com Canción de amor propio. On ha quedat aquell 'esquizofrènic particular envoltat d'un mirall circular'?

-Continua al meu costat, dins meu.

-I continuant amb les lletres, creis que encara vivim en una societat 'atrapada en blau'?

-Deixem-ho en el fet que vivim en una societat «atrapada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.