algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Harry Potter: dia D, hora H

Després de 7 mesos d'espera, arriba la versió en català de la novel·la de J.K. Rowling

N.MARTI. .Palma.

Serà dijous i a partir de les sis i mitja de l'horabaixa. El gran dia ja és aquí. Les hores, els dies, el compte enrere ja han arribat gairebé al seu final. Haurem hagut d'esperar 217 dies i 5.202 hores i mitja per poder llegir en la nostra llengua Harry Potter i les relíquies de la mort després que, a la mitjanit del passat 21 de juliol, sortís a tot el món la seva versió en anglès.

Més de 300.000 minuts d'espera, de finals descoberts, de traduccions il·legals i de classes d'anglès a corre-cuita. El darrer llibre de Harry Potter en català, castellà i gallec està a punt de sortir al mercat i llibreters i lectors fa estona que es preparen.

En castellà, el llibre té una tirada per Espanya i Amèrica Llatina de 1.500.000 d'exemplars. Una xifra desorbitada si tenim en compte que la mitjana de tirada dels llibres a Espanya és entre els 4.000 i 5.000 exemplars. En català, Empúries ha editat un total de 50.000 exemplars, mentre que a Galícia, el darrer volum de Harry Potter disposarà de 4.000 llibres traduïts al gallec.

De moment el llibre resta amagat a les respectives editorials, però a les botigues ja fa dies que tenen fulls plens de reserves i fan el compte enrere a través d'uns diplays dissenyats per l'ocasió. Des dels centres comercials, a Palma del Corte Inglés, compten les reserves per centenars mentre que els petits comerços, tot i no arribar a xifres tan elevades, també tenen qualque reserva feta. Des del gremi de llibreters, Marian Colon, assegura que «aquí a Mallorca la gent és més tranquil·la, no som com els anglesos», fent referència a les llargues coes que es pogueren veure a Londres o a altres ciutats durant el seu llançament en anglès. Tot i això, Colom reconeix que «les expectatives són molt optimistes».

Tan optimistes que, per qui més qui manco, dijous serà un dia festiu i divertit. El Corte Inglés, per exemple, ha preparat una festa en què els personatges de J.K. Rowling prendran vida i animaran un horabaixa que tindrà com a hora clau les 18.30.00, moment en què veuran la llum els exemplars del darrer i definitiu llibre de Harry Potter. A més, el Corte Inglés, tant a Avingudes com a Jaume III, també regalarà un llibre als 5 primers nins que vagin disfrassats a comprar el seu exemplar.

Tanmateix, les activitats per dijous no acaben aquí. També a la llibreria Born de Llibres faran jocs infantils entorn de Harry Potter a partir de les 17.30 hores i a la llibreria infantil Baobab han preparat un taller especial de plastilina, on els més petits podran dissenyar els seus personatges preferits de la novel·la.

Una altra activitat la trobam a la biblioteca Can Salas de Palma, on durant tota la setmana es faran actes relacionats amb la màgia i mag més famós de tots els temps, aquell del qual, només alguns, saben ara què li depara el futur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.