cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

L'organització d'Art Cologne decideix no celebrar la fira a Palma per al 2008

Els galeristes mallorquins, pessimistes amb el fet que la fira es torni a dur a terme a Ciutat

87008
Més de 8.000 persones presenciaren la Fira Art Cologne, duta a terme a l'Aeroport de Palma.

N.M./M.D./EFE.Palma.

Una reestructuració interna dins el si d'Art Cologne a Alemanya ha provocat que la segona edició s'aquesta fira a Palma quedi suspesa per aquest 2008. L'organització d'aquesta, la Koelnmesse GmbH informà ahir, mitjançant un comunicat que, «malgrat els resultats satisfactoris aconseguits en la primera edició, Art Cologne Palma 2008 no es durà a terme». Segons Oliver P. Kohrn, director de la fira, enguany volem centrar totes les nostres forces en el reposicionament d'Art Cologne en la seva base tradicional a Colònia» i afegí que, davant l'experiència de l'any passat a Mallorca, queda en evidència «que fa falta una infraestructura millorada i més àmplia per complir amb les exigències que es plantegen en una exposició de tant de prestigi».

Per part del Govern balear, Francesc Gálvez lamentà ahir la decisió d'Art Cologne de no fer la segona edició de la fira a Palma. «La seva reestructuració interna ha fet que enguany els vagi una mica malament venir» afegí el director general de projectes del Govern balear. Tot i això, Gálvez confirmà que, per «mantenir el conveni vigent» entre ambdues entitats no es descarten fer activitats punturals d'Art Cologne a Ciutat i augurà un futur viable perquè la fira continuï establerta a Palma. «És necessari que hi hagi a Mallorca una fira com aquesta, ja que és el tipus de projecció internacional que desitjam per les Illes», conclogué. Tant la Koelnmesse com el Govern balear confirmaren la seva voluntat de seguir units i trobar una solució el més prest possible, tot esperant la nova estratègia d'Art Cologne a la ciutat germana i de les noves condicions del recinte firal a Palma. Gálvez confia que l'edició del 2009 es pugui dur a terme tot i que no ho va arribar a confirmar.

La suspensió d'Art Cologne a Palma va acollir molts galeristes mallorquins a la fira ARCO de Madrid des d'on lamentaren profundament la notícia perquè creuen que «és una oportunitat perduda que serà difícil poder reprendre».«És lamentable que una iniciativa que donava una aura més europea a Mallorca s'hagi perdut», deia Pep Pinya, que des del comitè de la fira alemanya treballà perquè Palma es convertís en filial.

Ferran Cano i Xavier Fiol asseguraven que «hi ha moltes ciutats interessades a quedar-se amb Art Cologne, espanyoles i europees». «Una altra gran oportunitat perduda, un referent que teníem a casa», es lamentava Xavier Fiol. I Juan Antonio Horrach insistia amb tristesa: «Llàstima d'oportunitat perduda, era el nostre referent a Europa després d'ARCO, Mallorca va tenir un referent internacional que resultarà difícil recuperar». El pessimisme sobre que la fira torni a fer-se a Ciutat és gran.

El Govern balear, amb Jaume Matas al capdavant, firmà l'any 2006 un conveni amb l'organització de la fira per tal de fer, amb un contracte de 3 anys (prorrogable a cinc) un satèl·lit de l'exposició a Mallorca. Durant la Fira, que es féu a l'aeroport de Son Sant Joan del 19 al 23 de setembre, 8.500 persones visitaren l'exposició de les 55 galeries d'art de tot el món. Les xifres d'assistència queden a la meitat de les previsions que havien fet els alemanys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.