algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Sóller se suma als actes d'aniversari de Jaume I amb l'encesa de 800 espelmetes

La festa coincidí amb la del40è aniversari d'Aires Sollerics i reuní centenars de persones

95854
A migdia, els ciutadans foren convidats a encendre les seves espelmes. | LL.G.

LL. GARCIA/M. JOY. Sóller.

Un pastís d'aniversari, de fusta, amb 800 llumets, confeccionat per l'Associació Sollerica de Cultura Popular, serví ahir perquè la plaça de la ciutat de la vall dels Tarongers es convertís en una gran festa, per celebrar l'aniversari del naixement del rei Jaume I. L'acte es féu coincidir amb la gran ballada popular organitzada pel grup Aires Sollerics, amb motiu de la celebració del seu 40è aniversari, i reuní centenars de persones.

Segons el president de l'associació, Jaume Servera, «amb aquest acte senzill volem que la nostra ciutat se sumi a aquest esdeveniment, i aquesta serà només la primera de les activitats que durem a terme al llarg de l'any 2008 en defensa de la llengua i la cultura catalanes a Mallorca».

La ballada popular, que va tenir lloc a la plaça de la Constitució, a partir de les onze del matí, reuní participants de set agrupacions folklòriques de l'Illa, que trobaren el pastís «sorpresa» en honor del Conqueridor. També hi participaren els xeremiers de Sóller. A migdia, nombrosos ciutadans encengueren les espelmetes en memòria del rei i en reberen, a canvi, un brot de murta lligat amb una petita senyera.

El batle de Sóller, Guillem Bernat, també director d'Aires Sollerics, fou un dels primers que encengueren la seva espelma i celebrà la coincidència dels dos actes, ja que tant l'agrupació com l'Associació de Cultura Popular (que també és la delegació a Sóller de l'Obra Cultural Balear), estan del tot implicades en la defensa i en la divulgació de la identitat dels mallorquins.

La ballada continuà el capvespre amb noves actuacions i també amb molt de públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.