cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

«Pulsión» viatja per les relacions de parella a través dels hàbits carnals

El Teatre del Mar clou el cicle de la Xarxa de teatres alternatius

El Teatre del Mar acull, des d'avui i fins el proper dia 10 de febrer, Pulsión, el darrer espectacle que la Sala ha programat dins el cicle d'obres de la Xarxa de teatres alternatius, que ha tingut lloc al llarg d'aquest passat mes de gener.A través de textos d'autors britànics actuals com Mark Ravenhill, Abi Morgan, Hillary Fannin i Stephen Greenhorn, el director de l'obra, Miguel del Arco, posa de manifest dotze possibles situacions de parella on les relacions sentimentals i sexuals prenen diferents vessants. L'objectiu de l'equip de direcció i de producció de l'obra era recuperar un text de la literatura britànica recent, de creació col·lectiva. Les productores de l'espectacle, Kamikaze i Factoría Teatro, han apostat amb Pulsión per un teatre «vivencial, que sacsegi les emocions de l'espectador sense cercar cap tipus de rerefons ni missatge concret. És un teatre que s'ha de viure en el moment» assenyalà la productora Gonzala Martín durant la presentació de l'obra.

El muntatge, protagonitzat per Carlos Ibarra i Carola Manzanares, narra dotze situacions personals basades en l'amor, la parella i les relacions sexuals. «Les dotze escenes se succeeixen en una escenografia molt versàtil, amb forma de ronda. D'una manera ràpida i dinàmica els actors adopten diferents personatges, protagonistes de cadascuna de les històries» assenyalà Martín.

En un panorama teatral amb «una escassa programació alternativa, on prima més la taquilla que la creació o el risc» assegurà la productora, Pulsión es presenta com una opció original adreçada a un públic d'entre 20 i 50 anys. «Malgrat que encara hi hagi la convencionalitat a l'hora de programar obres, el públic demostra davant de les obres alternatives que és més obert del que molts programadors teatrals imaginen» assenyalà Martín. Pulsión «no és un conte de fades, tracta de temes com la sida, la infidelitat, l'avorriment sexual o les relacions amoroses fetes malbé a causa del pas del temps, entre d'altres» afegí.

L'obra parla de la societat de consum actual en què les relacions personals esdevenen una part important d'aquesta. «Un món on la gent està embogida a la recerca de quelcom real i autèntic com pot ser l'amor o la companyia» afegí Gonzala Martín. Amb aquest espectacle, el Teatre del Mar clou les tres representacions dins el cicle d'obres de la Xarxa de teatres alternatius, de la qual forma part i en la qual participa com a escenari per primera vegada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.