nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els expressionistes baten rècords

Marc i Jawlens superen Tête de femme de Picasso, que partia com l'estrella de la subhata a Londres

Dos quadres dels pintors expressionistes Franz Marc i Alexei von Jawlensky protagonitzaren dimars la subhasta d'art impressionista, modern i surrealista de Sotheby's, a Londres, que totalitzà 195 milions d'euros, la més lucrativa realitzada mai a Europa per la casa de subhastes.El quadre de Marc, Cavalls Pastand III, l'únic d'aquesta sèrie en mans privades, es vengué per 20'6 milions d'euros. La xifra doblà les estimacions i establí un rècord mundial en subhasta per al pintor alemany, en una sessió que es caracteritzà per la intensitat de les licitacions en una sala plena de gent.

L'oli de Jawlensky, Schokko amb capell d'ala ample, es rematà per 15'7 milions d'euros, també el doble d'allò previst al principi i rècord mundial per al pintor russoalemany. Per contra, el llenç del malagueny Pablo Picasso, Tête de femme (La Lectrice), que és un retrat de la seva amant i musa Dora Maar llegint, i que es creia que seria l'estrella de la venda, es rematà al final per 12'3 milions d'euros, mentre que la franja en la que s'havia estimat era d'11 a 14.

Així mateix, durant la vigília, l'estrella de la vetlada a la casa rival, Christie's, fou un retrat de Dora Maar, Femme au chapeau, pintat per Picasso el 1938 i que es vengué per 7'5 milions d'euros, en una vetlada que totalitzà 169'5 milions d'euros.

Un Renoir, La loge (La llotja), que és una escena d'una parella en una llotja de l'òpera, es vengué a Sotheby's per 12'3 milions a un col·leccionista anònim, després que les previsions haguessin estat d'entre cinc i set milions.

Sotheby's rematà també una pintura de Giacometti, Bust, que propicià un vertader duel entre diversos col·lecionistes. L'enigmàtica pintura, de tonalitats grises i blanques, amb una avaluació inicial d'entre 4 i 5 milions d'euros, s'adjudicà al final per onze. Sotheby's es fregava les mans en veure que els col·leccionistes es barallaven per les obres de Klimt, Schiele, Monet, Degas, Henry Moore, Paul Signac, Kirchner, Grosz, Emil Nolde i Picabia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.