algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Els espanyols són els quarts més alts d'Europa però pugen de pes

L'obesitat infantil és un dels trets característics que pot reduir l'esperança de vida

Als europeus, cada vegada els és més difícil mirar per sobre de l'espatla els espanyols, tenint en compte que ja només els superen en altura els alemanys, holandesos i suecs. Així es dedueix d'un estudi desenvolupat a cinc hospitals universitaris, que també detecta una taxa d'obesitat infantil preocupant, tres vegades superior a la de fa dues dècades, amb la qual cosa podria donar-se el cas que en un futur «els al·lots i adolescents puguin tenir unes expectatives de vida menors que els seus progenitors».

L'estudi es dugué a terme mitjançant la mesura de més de 3.200 subjectes entre 2000 i 2004 i se'n conclou que no hi ha quasi diferència entre les altures dels ciutadans de les diferents autonomies.

El cap del Servei de Pediatria de l'hospital barceloní, Antonio Carrascosa, explicà ahir que, en comparació amb una anàlisi similar realitzada fa 20 anys, els espanyols han crescut en altura mitjana entre 1,4 i 3,4 centímetres en el cas dels homes i entre 2,6 i 4,2 en el de les dones. Amb aquestes dades, només se situen per sobre alemanys, holandesos i suecs.

El que també ha augmentat i en una proporció superior a l'altura ha estat l'índex de massa corporal mitjana (IMC), la qual cosa s'associa a l'augment de l'excés de pes i l'obesitat. Així les coses, s'ha produït en les darreres dècades un increment de 2,18 punts en l'IMC, més elevat en homes que en dones. En aquest sentit, Carrascosa detallà que aquells amb una complexió més gruixada «han guanyat més pes que l'altura que els correspon», una «desproporció» que no es dóna en la mateixa mesura a altres països europeus. L'Estat espanyol pren semblances amb els EUA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.