algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
12°

Broggi recupera el teatre realista amb molt d'humor a «Passat el riu»

El Xesc Forteza acull les darreres actuacions de la seva gira

Rere la representació de l'obra Unes veus, arriba el segon espectacle de la temporada d'hivern al Xesc Forteza de mans d'Oriol Broggi amb l'obra Passat el riu. Uns textos de Joe di Pietro i una posada en escena a una sala de Nova York inspiraren Broggi per recuperar aquest muntatge i dur-lo als escenaris catalans i mallorquins.

L'obra, que narra els diferents punt de vista d'un grup d'immigrants italians a Amèrica d'elevada edat i d'un jove totalment americanitzat, sobre la família, els costums i tradicions i els seus orígens, presenta «en escena per primera vegada un grup de quatre avis de més de 70 anys en bon estat físic i mental», assenyalà un dels actors, Jaume Pla. L'obra, que es va estrenar l'estiu passat al teatre Romea i que ha passat amb èxit per la Mostra de Manacor, «explica la diferència entre dues cultures com la mediterrània i la nord-americana», assenyalà Pla.

Passat el riu puja a l'escenari del Xesc Forteza, des d'avui i fins al proper dia 27 de gener, amb l'objectiu «de fer riure i entretenir un públic que, tingui l'edat que tingui, se sentirà identificat amb algun dels personatges, uns entranyables avis que qui més qui manco ha conegut en algun moment de la seva vida», afegí l'actor.

El teatre municipal Xesc Forteza acull les darreres representacions de l'obra, que acaba aquí una gira que ha recorregut trenta sales del Principat i de Mallorca «amb un èxit absolut de públic i de crítica», assenyalà la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.