algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

«La maçoneria treballa per assolir el perfeccionament de l'individu»

La Gran Lògia Provincial de Balears celebra el seu 15è aniversari

«La maçoneria no té res a veure amb els ritus satànics», afirmà ahir Manel Rull, gran mestre de la Gran Lògia Provincial de les Illes Balears. L'organització celebra el quinzè aniversari i oferí una jornada de portes obertes per mostrar el seu temple a Palma (carrer Monterrey, 63). La simbologia, el secretisme i la persecució han fet d'aquesta filosofia gairebé un tabú. En altres països, «ser maçó està completament normalitzat», però aquí la lògia no pot «destapar» els seus socis o «germans» sense el seu consentiment.

«Hi ha molts prejudicis, molta llegenda negra i mites», afegí Rull, qui afirmà que la maçoneria «treballa per a la formació de l'individu a partir d'un bagatge espiritual acumulat al llarg dels segles». Una formació personal que inclou «l'hermètica, l'esoterisme i l'astrologia, disciplines que, ben enfocades, estan lluny de les filosofies new wave, més sectàries».

Per alguns, aquesta és una filosofia anacrònica (per les seves regles, pels seus ritus), però el gran mestre provincial creu que la lògia ajuda «al creixement espiritual, a potenciar en l'home el que és bo i eliminar el que és dolent». Amb aquest objectiu, els «germans» es troben com a mínim un pic al mes per dur a terme «una tinguda» i reflexionar sobre determinats temes. «No es parla sobre si és millor un partit polític o un altre, sinó de la política com a concepte», comentà Manel Rull, «ni tampoc d'esports ni de religió». Requisits rigorosos, malgrat que els vertaderament importants són els que permeten l'entrada a l'entitat: «ser major d'edat, ser un home lliure i ser un home de bons costums».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.