cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El tradicional Pi de Sant Antoni ja presideix la plaça Vella de Pollença

Els joves clavaren l'exemplar de 20'5 metres de longitud després de sis hores de gran esforç

El Pi de Sant Antoni presideix des d'ahir horabaixa la plaça Vella de Pollença, on quedarà fins a dimecres de cendra, data en la qual serà retirat, tal com diu la tradició, per ser reutilitzat en l'elaboració de les espases que s'empraran en la batalla entre moros i cristians durant les festes de la Patrona.Les festes més ancestrals de Pollença segueixen així una pauta completament cíclica de la qual es té constància des de temps immemorials. Pollença no és l'únic poble que viu la tradicional festa del Pi, on els joves mostren la seva destresa enfilant-se dalt d'un exemplar ben preparat per assolir el premi de la seva punta.

Festes semblants a aquesta n'hi ha a altres pobles, com Campanet per Pasqua, per exemple. Fins i tot el Port de Pollença en fa la seva pròpia versió, però poques tenen la transcendència fora del poble com aquesta. I és que els pollencins senten molt seves totes i cadascuna de les seves tradicions i s'hi juguen la vida.

Els joves protagonistes de la festa pollencina es juguen literalment la vida carregant el pi de Pollença des de la finca de Ternelles fins a la plaça Vella, esquivant els estrets racons del municipi ajudats únicament per un carro.

Les autoritats segueixen l'esdeveniment entre l'emoció i la por, conscients de la perillositat d'una cerimònia que ha deixat al llarg de la seva història ferits molt greus. Entre els espectadors de primera fila hi era la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, que acompanyava les autoritats locals.

El pi de Sant Antoni va sortir de la finca de Ternelles en un ambient carregat de suor i mesclat passades les 14 hores i arribava al poble dues hores després.Passades les sis de l'horabaixa entrava a la plaça Vella, però no aconseguiren aixecar-lo fins a les vuit del vespre. Més d'una hora més tard, Miquel Àngel Torrandell abastà la senalla que conté el gall que premia el vencedor. La festa no registrà incidents greus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.