algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

Sus a Sant Sebastià

Cort encetà les festes amb una emotiva desfilada de castellers i gegants

84010
L'enxaneta Bet Jaume, de quatre anys, pujà així al balcó de Cort. | NÚRIA RINCÓN.

Les festes de Sant Sebastià 2008 començaren ahir a les deu i mitja del matí, amb una batucada a la plaça d'Espanya que degué despertar més d'un veïnat. Però la crida de tambors tingué l'efecte desitjat, perquè mitja hora més tard, i després de l'amollada de més de quatre-cents coloms per part de l'Agrupació de Columbofília Ponent, la desfilada del Pregó inicià el seu itinerari pels carrers de Palma.

En Tomeu, na Margalida els gegants Flabioler i Xeremier i els capgrossos infantils de Cort, encapçalaven la comitiva precedits dels tamborers de la Sala, abillats amb la seva tradicional vestimenta. Darrera d'ells, els gegants de Son Sardina avançaven amb els Xeremiers des Variat, seguits de tota una munió de balladors, cuques feres, dimonis, batucades, castellers i grallers.

Uns castellers, els de Mallorca, que s'atreviren a enfilar les seves torres humanes (pilars de quatre i de cinc) en diverses ocasions al llarg del recorregut que la desfilada va fer des de la plaça d'Espanya fins a la de Cort, passant per Sant Miquel, la plaça Major i el carrer de Colom.

Una vegada davant l'ajuntament, una anxaneta de tan sols 4 anys i amb nom de protagonista de rondalla, Bet Jaume, fou alçada a braó fins a la llarga balconada de l'Ajuntament de Ciutat. Allà, una més que somrient Aina Calvo l'esperava amb els braços ben oberts per felicitar-la per la seva valentia. Mentrestant, el tinent de batle de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske; el portaveu d'Unió Mallorquina a Cort, Miquel Nadal; la regidora del Partit Popular a l'oposició, Francesca Bennàssar; la regidora de Cultura, Nanda Ramon, o l'historiador Gaspar Valero, guaitaven, també des del balcó, a les més de vuit-centes persones que, segons la Policia Local, s'havien congregat a la plaça.

Precisament allà, la cantant Marta Elka havia pujat a l'escenari a les onze i mitja amb la intenció d'amenitzar l'espera de la processó. Acompanyada pel guitarrista Toni Pastor i pel percussionista Hugo Sòcrates, Elka sonà en acústic algunes de les seves peces més conegudes, com Tot anirà bé, Temps, Moments, No són formes o Me n'aniré.

Amb tothom a Cort i després d'alliberar un colom blanc, Calvo i Grosske desitjaren als ciutadans molts d'anys per les festes que tot just comencen, i que la batlessa qualificà d'«oportunitat per ocupar l'espai públic i gaudir de la ciutat».

Sobre això, Calvo insistí, com en ocasions anteriors, en el caràcter divers de la celebració de Sant Sebastià 2008, posant-ne com exemple la mateixa desfilada del Pregó, en la qual enguany s'han inclòs «elements tradicionals i altres de més contemporanis, en un clar mestissatge». Mestissatge que, d'altra banda, ahir no mobilitzà masses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.