cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

L'Espai Ramon Llull exposa la ceràmica local en una mostra única

Setze artistes del fang reuneixen les seves obres a la Casa de Cultura

M.M. RAYÓ. Palma.

Des dels principis de la humanitat, el fang ha estat un dels materials amb què l'home ha explicat el món i també a ell mateix. És evident que des d'aleshores, l'art ceràmic ha canviat moltíssim i la seva evolució és ben patent. També a les Illes Balears, on la tradició del fang, sobretot en poblacions com Marratxí, ha ajudat a l'aparició d'un bon nombre d'artistes.

Setze d'aquests artistes illencs participen ara a l'exposició Ceràmica Contemporània a les Illes Balears, que s'inaugura avui a les vuit de l'horabaixa a la Casa de Cultura de Palma i que recull 16 peces representatives de l'art ceràmic local. Es tracta de Mercè Alabern, Víctor Andreu, Matilde Blanch, Maria Antònia Carrió, Lluís Castaldo, Pilar Cerdà, Margalida Escalas, Amelia García, Sebastiana Munar, Elisenda Pipó, Pilar Sastre, Raimon Gayà, Bel Ramis, Maria Ramis, Lin Utzon i Ricardo Madirolas.

Organitzada pel Projecte Llevant, iniciat fa vuit anys i que té com a objectiu la producció de mostres d'art de qualitat, l'exposició fa una revisió de la producció més rellevant dels ceramistes balears.

El caràcter itinerant d'aquesta mostra, que ja ha passat per Marratxí i per Manacor i que a partir d'avui i fins al proper 17 de febrer es podrà veure a l'Espai Ramon Llull, permetrà que també els menorquins i els evissencs gaudeixin de les peces que integren l'exposició, així com els visitants de l'Espai Mallorca de Barcelona.

És precisament aquest caràcter itinerant de l'exposició el factor que fa pensar als seus organitzadors que les peces dels setze artistes participants puguin ser vistes per devers 75.000 persones. Això, sumat a la publicació d'un catàleg, servirà per donar una visió general de quina és la situació actual de l'art ceràmic a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.