algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Principal mostra dues òptiques diferents del clàssic de Txèkhov

Teatredequè s'acomiadarà dels escenaris amb «L'Oncle Vània»

El Teatre Principal aposta per una forma diferent d'entendre el teatre posant en marxa una proposta innovadora basada a pujar als escenaris dues versions diferents de la mateixa obra, l'Oncle Vània. Dues adaptacions que, en paraules del director gerent del Principal, Joan Arrom, «són de molta qualitat».

La primera versió de l'Oncle Vània que es podrà veure al Principal serà una adaptació de Josep Ramon Cerdà, actual delegat del teatre del Govern, qui va confessar que amb aquesta obra de Txèkhov i anteriorment amb Un enemic del públic, d'Ibsen, la seva intenció era «convertir els clàssics en contemporanis». «Es tracta de complir un ideal de la companyia per posar sobre els escenaris obres que creiem que és necessari que la gent vegi», afegí.

Aquesta primera versió es represesentarà a la Sala Petita del Principal els dies 24 i 25 de gener a les 20.00, el dia 26 a les 21.30 i el 27 a les 20.00 hores. «És una adaptació actual, aprofundint en uns personatges molt bé explicats dins de la complexitat», destacà Cerdà. Per a ells l'important és que la gent no els vegi com un clàssic, sinó com una mica actual. Una adaptació de l'Oncle Vània que tracta de dur al present un clàssic, a través de les formes simples i deixant en descobert l'essència de l'obra.

A més, amb aquesta funció la companyia Teatredequè posarà un punt i a part en la seva trajectòria artística. Després de 15 anys funcionant i amb sis adaptacions a les espatlles, la companyia farà una «aturada» que serà paral·lela mentre Cerdà ocupi el seu de nou estrenat càrrec com a delegat d'Arts Escèniques en la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern.

Les obres de Txèkhov es caracteritzen per aprofundir en el caràcter dels seus personatges. L'Oncle Vània és una de les obres més importants d'Antón Chejov.

La història en què ens submergeix l'autor, és la d'una família rural russa que ha viscut bolcada en el suport al suposadament més brillants dels seus membres, un professor universitari, però que quan aquest envelleix i torna a la casa familiar, amb més pena que glòria, arriba el moment de plantejar-se què ha estat de la vida de cada un.

En aquest cas, a la representació de Txèkhov, l'ànima humana queda reflectida en tots els seus matisos: imaginació, somnis trencats o perduts, frustració i, sobretot, por i covardia.La segona versió del clàssic de Txèkhov es representarà també a la Sala Petita delPrincipal a partir de l'1 de febrer amb el títol d'Espía a una mujer que se mata i dirigida per Daniel Veronese.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.