nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Les escultures de l'italià Franco Monti omplen la galeria Maneu

L'exposició de l'artista estarà oberta fins al proper 15 de gener

La galeria d'art Joan Oliver «Maneu» inaugurarà avui, a les vuit del vespre, una exposició escultòrica de l'artista italià Franco Monti. La mostra de peces estarà oberta des del 15 de novembre fins al 15 de gener. Franc Monti, que la darrera vegada que exposà a Mallorca ho féu a l'espai artístic de ses Voltes l'any 1999, torna ara amb vint escultures, de petit o mitjà format, realitzades entre els anys 2000 i 2007. Totes les obres que es recullen en la mostra actual han estat realitzades a partir del ciment, un material bastant inusual entre els escultors, però que Monti ha dignificat i convertit en el seu segell propi. A més, en aquesta ocasió l'italià ha produït les seves escultures abstractes en color, mesclant, en un procés parcialment agitat, el ciment amb un ampli espectre de pigments.

Durant la presentació de la mostra, acompanyaren Franco Monti el galerista Maneu i l'historiador de l'art José Francisco Yvars, que és l'autor del llibre Estelas de color. La escultura de Franco Monti. Yvars va presentar l'artista, de qui es confessa un gran admirador, explicant les claus del seu treball i definint l'estil d'una obra que, segons explicà, reflecteix «la seva formació acadèmica antropològica i ontològica, com també la seva peregrinació per terres africanes».

Segons l'historiador, aquest creador italià pren de l'art africà «el joc de les formes, rescatant els grans valors tàctils dels avantpassats. La seva obra és una tornada als orígens». Monti es declarà encantat d'exposar en «un espai interior», perquè «encara que la meva obra es crea i s'exposa habitualment a l'aire lliure, el format mitjà d'aquestes escultures funciona molt bé en aquesta galeria», referint-se a la de Joan Oliver.

Sobre el peculiar material de les seves obres, explicà que «el ciment produeix una limitació positiva que permet concretar els meus sons», en relació amb l'avantatge que suposa que la pròpia tècnica imposi algun tipus de fita a la, de vegades, imaginació massa ambiciosa i poc realista dels artistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.