algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

La Casa Reial confirma la separació de la infanta i de Jaime de Marichalar

El palau de la Zarzuela afirmà que no hi haurà comunicat oficial ni comentaris

93776
La infanta Elena i Jaime de Marichalar es casaren a la catedral de Sevilla l'any 1995.

Els ducs de Lugo, la infanta Elena i Jaime de Marichalar, han acordat la cessació temporal de la seva convivència matrimonial, segons informaren fonts del palau de la Zarzuela, en esser qüestionats reiteradament pels rumors sobre la separació de la parella. La Casa del Rei afegí que no hi haurà comunicat oficial ni més comentaris sobre aquest tema. La filla gran dels reis, la infanta Elena, que el pròxim mes de desembre complirà 44 anys, va contreure matrimoni amb Jaime de Marichalar, de 45, el 18 de març de 1995 a la catedral de Sevilla, davant de 1.300 convidats i representants de 33 cases reials.

Encara que el compromís oficial es féu públic pocs mesos abans del seu casament, Elena i Jaime es van conèixer set anys abans, quan la infanta es va traslladar a París per tal de perfeccionar els seus estudis de francès. Una vegada casats i després d'una estada de dos anys a la capital francesa, on Jaime de Marichalar, economista, treballava en una entitat bancària, els ducs de Lugo van establir la seva residència a Madrid. Allà nasqueren els seus dos fills, Joan Felip Froilà (1998) i Victòria Frederica (2000). Darrerament, s'ha pogut veure junt els ducs de Lugo en nombrosos actes de la família reial, com ara en la primera comunió del seu primogènit, el passat 24 de maig, o a la foto de família al palau de Marivent, dia 6 d'agost durant les seves vacances a Mallorca. Les dues últimes vegades que van aparèixer en públic va ser amb motiu del 12 d'octubre o en els premis Telva, a finals del mateix mes. Tot i això, fora de les convocatòries oficials, era difícil d'enxampar una instantània de la parella.

A ningú no li estranyava que l'espòs de la infanta acudís sense Elena a diferents esdeveniments socials, principalment fora de les fronteres espanyoles, en la seva qualitat d'expert en moda, ja que és conseller de Loewe, a més de a l'empresa Cementos Portland i president de la Fundació Winterthur. Els aniversaris dels fills de la seva germana, la infanta Cristina, que viu amb la seva família a Barcelona, ha portat en múltiples ocasions fins a la Ciutat Comtal Elena i els seus fills, rarament acompanyada del seu espòs. La filla gran dels reis ha continuat complint sempre amb les seves obligacions com a representant de la Corona en nombrosos actes oficials, unes vegades al costat de Jaime de Marichalar i d'altres sense ell, i ha mantingut una intensa activitat laboral, com la desenvolupada com a mestra infantil en el col·legi on estudien els seus fills.

Les reaccions davant la separació dels ducs de Lugo no tardà a arribar i les televisions d'àmbit estatal aviat desplegaren tot el seu equipament per tal de fer-ne programes especials. Aquest no ha estat precisament un any fàcil per a la família reial. En plena polèmica per l'exabrupte del rei durant la Cimera Iberoamericana, vénen a la memòria escenes com la crema d'imatges del monarca, la polèmica portada de la revista El Jueves sobre els prínceps d'Astúries, les famoses fotografies de la reina i la princesa en biquini o la desafortunada mort de la germana de Letícia Ortiz. Enguany els reis d'Espanya han estat en boca de tothom i ara, arran d'aquesta separació, que tampoc no ha estranyat a ningú, i de tots els rumors que el fet implicarà, continuarà estant encara més mai en l'ordre del dia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.