algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

El transbordador «Discovery» ja solca l'espai

La nau s'enlairà ahir des de Florida en una missió de 14 dies

El transbordador espacial nord-americà Discovery s'enlairà ahir deixant enrere un rastre de fum que s'elevà per damunt les pantanoses terres de l'Estat de la Florida. Així, inicià un viatge de dos dies per arribar a l'Estació Espacial Internacional. La missió, de 14 dies, és el començament d'una operació de dos mesos de remodelació de l'Estació Espacial valorada en 100.000 milions de dòlars, que prepararà el camí perquè Europa tengui el seu primer laboratori permanent en òrbita.

El transbordador nord-americà partí amb un so estrepitós i va travessar un cel ennigulat a les 11.38 a.m. hora local (15.38 GMT), desafiant pronòstics meteorològics que asseguraven que els núvols i la pluja podrien forçar un retard.Una acumulació de gel al dipòsit exterior de combustible, que se'n podria haver desprès i copejat la nau, no va ser considerada una font de perill pels enginyers de la NASA.

Les càmeres mostraren moltes restes una vegada que la nau ja havia arribat a l'espai, on hi ha poques possibilitats que sofreixi danys seriosos. «Vull desitjar-vos bona sort, bon viatge i que tengueu una mica de diversió allà a dalt», digué el director de la missió, Mike Leinbach, a la tripulació poc abans de l'enlairament.Segons després, el Discovery va desaparèixer entre els niguls i va accelerar fins a adquirir una velocitat límit de 28.400 quilòmetres per hora una vegada que va entrar en òrbita.

Una ona expansiva es va estendre per les zones pantanoses, on provocà desbandades d'ocells cap al cel, i el rugit dels seus motors i coets d'impuls va agitar la Terra al llarg de diversos quilòmetres al voltant.En les operacions, els astronautes tindran com a missió instal·lar un mòdul nou a l'Estació Espacial anomenat Harmony, que ampliarà la mida del llargament esperat laboratori Colombus. Aquesta és la principal contribució de l'Agència Espacial Europea al projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.