cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Les biblioteques celebren el seu dia amb tertulies, contacontes i tallers

El Dia de la Biblioteca nasqué gràcies a l'Associació del Llibre Infantil i Juvenil

100206
Algunes biblioteques faran sessions de contacontes per als usuaris més petits i tertúlies literàries per als adults.

Cada vegada són més aquells infants, joves i adults que troben en la biblioteca un càlid i acollidor refugi. I malgrat que ells celebren l'existència de la biblioteca cada vegada que hi van, avui és el dia en què aquesta celebració és «oficial». Ja fa uns sis anys que se celebra el 24 d'octubre com el Dia de la Biblioteca arreu de l'Estat. La iniciativa, patrocinada pel Ministeri de Cultura, fou una proposta de l'Associació d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil, que pertany a l'Organització Espanyola per al Llibre Infantil (OEPLI), secció estatal de l'Organització Internacional per al Llibre Juvenil, fundada al 1953 a Zuric.

Un dels objectius principals del Dia de la Biblioteca és celebrar la importància que aquests centres, així com els bibliotecaris que els gestionen, tenen en el desenvolupament social i cultural dels ciutadans així com en la promoció lectora. Per això mateix, moltes biblioteques aprofiten aquesta jornada, i fins i tot, tota la setmana per «obrir» més encara les seves portes i oferir als seus usuaris diversos actes i activitats. Així, la biblioteca municipal de Binissalem ha ofert durant tot el mes el cicle de conferències Un passeig per l'alimentació de les Illes Balears a través de la història, a més d'un taller de cuina amb productes de comerç just. També avui s'hi reuneix el club de lectura Tast de Llibres, per parlar sobre l'obra 84, Charing Cross Road.

A la biblioteca d'Artà, els nins i nines podran participar del taller Donam color al vidre, i a Consell, de la Roda de contes: contacontes i taller, a càrrec de la bibliotecària. A Sant Llorenç des Cardassar, El Professor Sorpreses ens mostra la biblioteca, i a Santa Maria se sabrà quin personatge del folcklore català, gràcies als vots dels usuaris, esdevindrà el Guardabiblioteca del poble. A Sineu, Concepció Ordóñez ensenyarà a fer Titelles amb material de rebuig i aquestes explicaran contes sobre el medi ambient. També la Biblioteca Pública de Palma, més coneguda com Can Salas, celebra durant tota la setmana aquesta festa. Exposicions de llibres, hora del conte, projeccions de cinema o un taller de punts de llibres, són algunes de les activitats que es faran durant tota la setmana per a commemorar la seva particular diada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.