lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Els carrers de Porreres s'omplen de música, festa i bauxa amb la Trobada de Músics per la Llengua

Vint-i-nou formacions de les Illes oferiren les seves cançons en un ambient molt reivindicatiu

GLÒRIA JULIÀ. Porreres.
Aquesta vegada sí. Després que la setmana passada la forta pluja impedís que es dugués a terme la VIII Trobada de Músics per la Llengua, ahir vespre Porreres va viure una vertadera nit de música i festa, amb una gran participació de públic.Els músics organitzaren una cercavila en memòria de Toni Roig, per entonar al final de l'acte La Balanguera en el seu honor, i feren ballar el públic fins ben entrada la matinada, en un ambient alegre i reivindicatiu.Tot i que amb el canvi de dia algunes formacions hagueren d'anul·lar el seu concert, com els menorquins Inventari, un total de 29 grups oferiren les seves cançons a un públic incansable i abocat totalment a la nit.El divendres dia 12 d'havien muntat sis escenaris, però arran de les «baixes» es va prescindir de dos, tot i que això no va deslluir per res la trobada.

Antoni Nicolau, president de l'Associació Músics per la Llengua, se'n mostrà satisfet, si bé lamentà que no hi poguessin ser totes les formacions. «Hi ha grups que no han pogut venir perquè tenien altres concerts, altres perquè no podien desplaçar-se des de les altres illes i, en alguns casos, perquè el canvi de dia ha refredat el tema. En tot cas, la resposta en general dels grups i dels assistents ha estat realment molt positiva», assegurà. El grup Combo-Escola de Porreres va ser l'encarregat d'encetar la festa, després de la Batucada de la Filharmònica Porrerenca, seguits dels grups El Ple, Torrat i Bullit i Sinto Serra. Xaloc Música i Aires de Monti-sion hi posaren la nota folklòrica, seguits dels ballables Tu Tu Pà.

Marcel Cranc va presentar cançons del seu nou treball, ara amb una particular incursió en la música electrònica. El moment més sentit va ser la cercavila que improvisaren els músics, acompanyats d'un gran nombre de gent, en record del desaparegut Toni Roig, component d'Al-Mayurqa. Roig fou un dels membres fundadors d'aquesta associació i sempre va demostrar el seu compromís absolut amb la trobada i amb la causa. A partir de mitjanit Anegats, Projecte d'Efak, Fora des Sembrat, Oprimits, entre d'altres, foren els encarregats de tancar la festa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.