algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Sitges premia «The Fall» mentre que el públic es queda amb «Rec»

La pel·lícula nord-americana The fall, de Tarsem Singh, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula de la 40a edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya, Sitges 2007, per «la delicadesa de la seva història», mentre que Jaume Balagueró i Paco Plaza han estat els millors directors pel seu treball a Rec, pel·lícula que ha rebut també el suport popular amb el gran premi del públic, patrocinat per El Periódico de Catalunya, i el Premi de la Crítica José Luis Guarner.

The fall retrata una història situada en els anys 20. Un especialista en seqüències d'acció és ingressat en un hospital després d'una caiguda que el deixa sense poder caminar. Allà troba el suport d'Alexandria, una jove amb un braç trencat amb qui fa una promesa: li explicarà un relat que traslladarà la pel·lícula per tots els racons del món. En canvi, Rec mostra un equip de televisió que grava un reality al qual s'uneix una brigada de bombers que acaba de rebre una cridada d'auxili.

La desconeguda Manuela Velasco ha estat considerada la millor actriu per la seva actuació a Rec. Balagueró la va elegir perquè el seu anonimat donava realisme al llargmetratge, mentre que Sam Rockwell ha estat premiat com a millor actor per la seva interpretació del pare del nin exemplar però alhora maligne de Joshua, el fill del mal. El millor guió ha recaigut en la pel·lícula coreana I'm a cyborg but that's ok, que ha realitzat Chung Seo-Kyung i Park Chan-Wook; i la millor fotografia ha estat per a Toyomichi Kurita pel seu treball a la japonesa Sukiyaki western Django. La també japonesa Mushishi ha rebut un premi a la millor banda sonora i als efectes especials.

El director del Festival, Àngel Sala, féu ahir una valoració positiva de la 40a edició del Festival. En aquesta ocasió s'han venut 53.000 entrades, sense comptabilitzar les d'ahir i les d'avui, que són dies amb molta afluència, la qual cosa suposa un augment del 20 per cent respecte de l'any passat. La recaptació per les entrades ha estat de 338.000 euros, xifra que representa un 16 per cent més respecte de la quantitat assolida el 2006.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.