algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El centre de l'Escorxador acollirà la biblioteca infantil de Palma

La de Blanquerna, que també s'hi traslladarà, té filtracions d'aigües

L'única biblioteca infantil de Palma, situada a Sant Geroni, es traslladarà a la Sala Corba del centre cultural de l'Escorxador. Aquesta és una de les mesures que la Regidoria de Cultura de Cort preveu desenvolupar en matèria de biblioteques durant aquesta legislatura. També, al mateix centre, s'hi instal·larà l'actual biblioteca de Blanquera, del carrer de Sant Joaquim. La desició s'ha pres després de comprovar les deficiències del local en el qual està situada aquesta biblioteca, que fins i tot pateix filtracions d'aigües fecals.

El fet de concentrar aquests dos serveis bibliotecaris en un sol espai respon a algunes de les «mesures urgents» que la regidora de Cultura, Nanda Ramon, creu que s'han de prendre pel que fa a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Palma. No obstant això, l'objectiu «no és dur a terme solucions aïllades», sinó actuar amb una visió global. Per aquest motiu, es pretén crear «biblioteques de districte, que aglutinin dos o tres dels serveis bibliotecaris actuals, i que disposin de més personal i més flexibilitat horària».

Per assolir aquest objectiu, Cort treballa amb el Consell de Mallorca «per crear el Mapa de Lectura Pública de Palma», un instrument del qual disposen la majoria de ciutats però que a la capital insular encara no s'havia instaurat. Aquesta eina de diagnòstic i planificació tindrà l'assessorament de la Diputació de Barcelona.Aquest instrument permetrà superar el model de biblioteca actual de Palma que, segons Ramon, és centre «petit, aïllat, amb problemes d'infraestructura greus, a un local llogat, horaris limitats i gestionat per una sola persona».

Segons la regidora de Cultura, les biblioteques han d'oferir el màxim però «sense convertir-se en centres culturals». La ciutat «ja té casals de barri, teatres, sales de concert i la biblioteca no ha d'assumir aquests serveis». El que sí ha d'assumir «són les tasques de promoció lectora». Es convidaran «escriptors mallorquins perquè comparteixin amb els usuaris parts inèdites de la seva obra» a més de potenciar els clubs de lectura que, per a Ramon, són una «activitat preferent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.