algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Miró-Artigas Ceràmics neix fruit de 40 anys d'amistat i de respecte mutu

La Fundació Pilar i Joan Miró acollí la presentació del nou catàleg raonat de l'artista

La Fundació Pilar i Joan Miró va acollir ahir la presentació del catàleg de ceràmica elaborat sobre l'obra de Joan Miró. Sota el títol Miró-Artigas Ceramics, el volum recull el conjunt de peces que, amb la tècnica de la ceràmica, va crear Joan Miró amb la col·laboració de Llorenç Artigas. Joan Gardy Artigas, fill del ceramista i expert en aquest art, va col·laborar posteriorment amb el seu pare i Miró. Gardy no va voler perdre's ahir la presentació d'aquest recull d'obres d'art on «el dibuix de Miró s'integra perfectament a cadascuna de les figures», destacà l'artista alhora que deixava clar que el secret de la unió d'Artigues i Miró «rau en l'amistat i el respecte mutu, l'un pel treball de l'altre».

Una publicació formada per 441 obres que s'uneix a l'edició del quart volum Miró Engraver, els sis de Miró Paintings i el volum Miró Sculptures. Un catàleg que inclou 15 ceràmiques inèdites de l'artista i algunes mai publicades, fruit d'una acurada investigació. Les obres es mostren des de diferents punts de vista, majoritàriament en color. L'objectiu de l'elaboració d'aquest catàleg raonat és que es rebi com una eina de treball que pretén ajudar a la difusió del món de la ceràmica» comentà Joan Punyet Miró, nét de l'artista.

A la presentació no hi faltaren cares conegudes com Nanda Ramón, regidora de cultura de l'Ajuntament de Palma; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Miró de Barcelona; Teresa Muntaner, cap de documentació de la Fundació a la capital catalana; Joan Punyet Miró, nét de l'artista i realitzador del catàleg; Cristina Calero, investigadora; Magdalena Aguiló, directora de la Fundació Pilar i Joan Miró; el galerista Oliver Maneu; Maria José Corominas, crítica literària, entre d'altres coneguts de l'artista i de la seva obra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.