nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Santanyí homenatja Blai Bonet en el desè aniversari de la seva mort

El poble recorda el poeta en una tardor plena d'activitats culturals

El poeta i novel·lista Blai Bonet morí ara fa deu anys. Santanyí, el poble on va néixer, vol recordar la seva figura amb un conjunt d'actes inclosos dins la programació cultural de tardor de la població.Durant el mes de novembre, i coincidint amb la celebració de les festes de Sant Andreu, l'Ajuntament santanyiner inaugurarà una exposició de fotografies sobre Bonet, realitzades per Òscar Pipkin, algunes de les quals mostren imatges inèdites de l'autor. La mostra, titulada Fa deu anys i deu anys fa que el poeta de Santanyí va partir, anirà acompanyada d'una selecció de poemes feta per Miquel Pasqual.

A més de l'exposició de fotografies, el Teatre Principal de Santanyí projectarà El Mar, dirigida per Agustí Villaronga i basada en la novel·la de Blai Bonet. Aquesta producció, que conta la història de Manuel Tur i Andreu Ramallo i la seva relació d'amistat en la Mallorca de postguerra, comptà amb la participació de Tony Aloy i Biel Mesquida en l'adaptació del guió, i d'Àngela Molina i Simon Andreu en la interpretació. El Mar fou presentada al Festival de Cine de Berlín l'any 2000 i aconseguí el Premi Manfred Salzgeber a la Innovació.

També al Teatre Principal es farà un lectura poètica d'una selecció de poemes de Blai Bonet. A l'acte es preveu que hi participin escriptors com Antoni Vidal Ferrando, Biel Mesquida, Pau Vadell, Pere Joan Martorell, Gabriel Florit, Sebastià Bennàssar o Sebastià Alzamora, entre d'altres. Durant la lectura poètica, la violoncel·lista Marta Lorena Gómez Cabo oferirà un concert de música clàssica.

A més de les activitats d'homenatge a Blai Bonet, Santanyí oferirà durant el darrer trimestre de l'any un ampli ventall d'activitats culturals. Així, durant el mes de d'octubre, es presentarà el llibre El caciquisme i el seu temps. Santanyí (1868-1936). El contraban, de Cristòfol-Miquel Sbert Barceló, i s'inaugurarà l'exposició Historietse: El còmic a les Illes Balears, que estarà oberta fins al 9 de novembre.

Durant el mes de novembre, a més dels actes de recordatori de Bonet, l'Escola de Música de Santanyí desenvoluparà diversos actes en honor a Santa Cecília.

Ja el 30 de novembre, en el marc de les festes de Sant Andreu, la companyia Disperses oferirà la seva obra Terotitzant, al Teatre Principal. El projecte teatral es presentà el mes maig de 2007 al Teatre Sans de Palma i tengué una bona acollida de públic. El tema central de Terotitzant és el sexe i l'amor des del punt de vista femení i està estructurada a partir d'escenes que es van succeint com una coreografia de dansa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.