muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Quadern de bitàcola, diari de dos fotògrafs a la recerca d'una amistat

Carles Domènec mostra alguns retalls de la vida de Pep Bonet

Quadern de Bitàcola (El Gall editors, 2007) és el llibre en què Carles Domènec (Palma, 1970), fotògraf i periodista col·laborador de Diari de Balears, narra les peripècies vitals i professionals de Pep Bonet, company de professió i sobretot amic. A través dels diversos encontres que els dos professionals han mantingut des que es coneixeren el 2005, Domènec relata moments de la vida de Bonet a través de la lletra i la imatge, del periodisme i de la fotografia.Pep Bonet (La Colònia de Sant Jordi, 1974) és potser el fotògraf mallorquí amb més projecció internacional. Entre molts d'altres premis, obtingué la beca Eugene Smith de fotografia humanista i, l'any passat, el segon premi del prestigiós World Press, en l'apartat d'esports.

La història d'aquest llibre comença per casualitat i acaba amb una relació profunda d'amistat. Domènec i Bonet es trobaren per primera vegada a Amsterdam, quan el primer havia de fer una entrevista al segon. A partir d'aquí, la seva relació es consolidà per prendre forma, finalment, en aquest llibre. Els moments que els dos han viscut junts en diverses ciutats del món formen la crònica d'una manera de veure i viure la vida.

El llibre de Carles Domènec sorgeix «a partir de la comparació i l'amistat», explica el fotoperiodista. És la comparació entre dos fotògrafs diferents; l'un, habitual de les zones de risc, que ha retratat els darrers canvis a l'Àfrica negra. L'altre, freelance que treballa entre Barcelona, Mallorca i Rabat, per deixar constància de les essències dels països que visita. L'obra és «estranya», comenta el seu autor. «Ja que és una mescla de gèneres». Comença amb una entrevista en profunditat i segueix en una reflexió sobre el futur de la fotografia. «Aquest llibre no és una biografia», explica. «En tot cas, en podria ser el primer capítol». En un moment en què la imatge en moviment ha pres protagonisme a l'instantània, el futur d'aquest art «és als llibres», explica Domènec.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.