nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

'El meu procés és constructiu, utilitz filferro o malles de metalls'

Luis Urrutia mostra les seves obres a la galeria El Temple

El pintor mexicà Luis Urrutia exposa aquests dies i fins al 8 d'octubre una mostra de les seves obres realitzades durant els darrers mesos. El pintor, enginyer industrial de professió, ha estat convidat per la galerista Joana Ferrer per exposar al Temple de Palma i participa així en la Nit de l'Art. Urrutia arribà a Mallorca després de desmuntar les obres exposades a la mostra Noves Visions 2007, duta a terme al museu Dolores Olmedo, de Mèxic.

"És la primera vegada que presentau la vostra obra a Espanya?
"Vaig exposar a la galeria AC Arte Contemporáneo de Madrid fa un parell d'anys i a la galeria Art Gaspar de Barcelona. L'espanyol té una ment molt oberta a noves propostes. A més, tenc arrels espanyoles i m'he sentit sempre molt ben rebut pels espanyols.

"Què exposau al Temple?
"Mostr obra que vaig presentar a Madrid l'any passat i 15 peces noves. Aquestes últimes són peces molt matèriques, tenen a veure amb l'art brut, encara que hi aplic molt color. El procés és constructiu, utilitz materials com el filferro o malles de metall damunt taulers. Els materials atorguen textura i profunditat . A través del color trec la rigidesa i aconseguesc un resultat més humà.

" En aquest sentit, la vostra trajectòria pictòrica té continuïtat o és més bé rupturista?
"La meva línia de feina és bastant contínua. Al Temple també es pot veure obra que he realitzat en els darrers temps i dins una línia diferent. He cercat plasmar el límit i l'horitzó a través de línies simètriques. El límit representat per línies verticals, com si fos una reixa, i l'horitzó per horitzontals. Cerc transmetre un joc en què el sentit de les formes intervingui. Aquest treball m'ha permès barrejar colors com el rosa, el verd, el vermell i el morat.

"Què aporten al vostre treball els materials extrapictòrics com la reixeta o el filferro?
"Las malles de metall atorguen sensació de transparència. La reixa absorbeix de diferent manera la llum i canvia la tonalitat dels colors. Les construccions que faig són bàsicament abstractes.

"Què us sembla poder participar en la Nit de l'Art?
"És molt hermós ser aquí i que coincideixi amb la nit de l'art. A la galeria ho celebrarem amb un còctel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.