muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El festival de fotoperiodisme més crític

Perpinyà convida a la reflexió en la XIX edició de la cita «Visa pour l'Image»

Perpinyà s'ha convertit una vegada més en la meca del fotoperiodisme amb el XIX Festival Visa pour l'Image.
Fins el 16 de setembre es pot gaudir a la Catalunya Nord d'una trentena d'exposicions on es critica la tendència actual del fotoperiodisme a fer retrats amb «absència total de reflexió» i d'«imaginació», segons el director del Festival, Jean-François Leroy.

Per això, aquesta edició se centra en imatges que transmeten alguna cosa a l'espectador i alhora denuncien les situacions d'injustícia que hi ha al món, com és el treball d'Ian Berry sobre els al·lots de Ghana venuts com a esclaus als pescadors locals per treballar durant hores i menjant les sobres dels seus amos.

El dia a dia de l'home també es reflecteix en el festival amb el reportatge gràfic de Raed Bawayah, que s'allunya de la guerra a Palestina per mostrar la vida diària dels seus habitants, o el dels barris de barraques de Bombay (l'Índia), que el fotògraf de l'agència Magnum Jonas Bendiksen va publicar a la revista National Geographic.

Les mostres de fotografia que s'han instal·lat al convent dels Mínims són les que opten al premi Visa d'Or, que s'atorgarà en finalitzar el festival. Entre elles, destaca el treball de Yannis Kontos a Corea del Nord, on la dictadura prohibeix els mòbils i internet; el fotògraf John Stanmeyer per les imatges que mostren els estralls de la malària o el treball de Paul Nicklen, que es va desplaçar fins al Pol Nord per fotografiar les espècies animals en perill d'extinció per l'escalfament global.

Paral·lelament i associat al Visa pour l'Image, Perpinyà també acull el festival alternatiu de fotoperiodisme Visa Off, que allotja les 64 exposicions de fotografia que es repartiran per les botigues, restaurants i hotels de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.