algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Jopela parteix a la conquesta de la Piràmide de Carstensz, la muntanya més alta d'Oceania

L'aventurer mallorquí intentarà arribar al setè cim més elevat del món, de 4.884 metres d'altura

Després d'haver recorregut quatre continents i pujar tres dels set cims més alts del món, el proper dia 4 de setembre l'escalador mallorquí Jopela partirà a la recerca de la muntanya més elevada d'Oceania: la Piràmide de Carstensz.

El que és el setè punt més elevat de la Terra fa 4.884 metres d'altura i està situat en el cor de la serralada Jayawilaya, a la meitat indonèsia de l'illa de Nova Guinea, al nord d'Austràlia.

José María Àlvarez, àlies «Jopela», començarà la seva expedició dia 8, en arribar a Nova Guinea i reclutar portadors de la tribu Danis perquè l'ajudin a arribar al camp base, situat a 4.300 metres d'altura. Fins dia 11, creuarà la selva indonèsia, suportant el fred i la humitat d'una zona on «plou 340 dies a l'any», explicà.

Des d'allà, sense esperar inútilment el bon temps, intentarà pujar els 1.000 metres de paret de granit per coronar així el punt més alt existent entre l'Himàlaia i els Alps i trepitjar una neu «que sobreviu enmig de l'Equador».

Si les previsions es compleixen, Jopela serà el primer mallorquí a conquerir Carstensz per la via Harrer, que té una dificultat tècnica de quatre a cinc graus. Farà el seu camí sol i, si hi arriba, clavarà la bandera del Consell de Mallorca, la institució que li fa costat, al setè cim més alt del món.

Jopela ja ha asolit en solitari tres dels set cims més alts dels cinc continents. L'Aconcagua a Amèrica del Sud, de 6.950 metres; l'Elbrus a Europa, de 5633 metres; i el Visó a l'Antàrtida, de 4.897 metres, són algunes de les fites que pot presumir d'haver aconseguit tot sol. Al cim del Kilimanjaro, situat a l'Àfrica i de 5.985 metres, hi arribà amb una expedició de més membres. Ara, és el torn del continent austral. Si hi arriba, serà el vuitè espanyol a fer-ho.

La Piràmide de Carstensz s'alça per damunt de l'oceà Pacífic, enmig de les selves tropicals. El 1623, el mariner Jan Carstenz, en un dels seus viatges per la costa sud de Nova Guinea, veié un cim ple de neu per entre els niguls. Quan tornà als Països Baixos i ho explicà, ningú no el va creure.

Tres-cents anys més tard, el 1962, una expedició formada per Bert Huizinga, Heinrich Harrer, Russel Kippax i Philip Temple arribà al cim de la muntanya que els nadius anomenen Puncak Jaya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.