algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els centres expositius comencen ja a organitzar la Nit de l'Art d'enguany

Botero, Sansó i música jazz són algunes de les propostes per a la nit del proper 20 de setembre

L'onzena Nit de l'Art ja comença a tenir el seu catàleg perfilat. Pintura, vídeo, escultura, música i fotografia d'artistes d'aquí i de fora faran de la nit del 20 de setembre una vetlada en la qual els protagonistes seran les creacions i els seus espectadors. Un dels centres de les nits de l'art a Palma és el Casal Solleric. Enguany, com l'any passat, inaugura de manera simultània, a les 20.00 del vespre, tres exposicions diferents. L'obra pictòrcica del felanitxer Bernat Sansó en l'exposició Obres 1997-2007 ocuparà la planta baixa i l'entresòl de l'edifici. El pecat salva, de Marios Eleftheriadis, s'instal·larà a l'Espai Quatre. En aquesta mostra, escultura, vídeo i diversos objectes presenten la visió de l'artista grec sobre el pecat. En tercer lloc, un total de 67 pintures (42 dibuixos i 25 olis) de Fernando Botero conformaran l'exposició Una mirada diferente, on el colombià mostra una visió tràgica de la violència viscuda al seu país entre els anys 1999 i 2004.

El Museu d'Art Contemporani Es Baluard viurà una jornada de portes obertes. El mateix dia 20 inaugurarà l'exposició M+M. Passió per la fotografia, mentre que a la terrassa es podran activar els sentits amb l'espectacle Jeroni Bosch, un peix i José Fernández, on es podrà gaudir del saxòfon de Bosch i de l'escultura de Fernández. Aquest concert multidisciplinari recollirà l'escenografia i les projeccions de Miquel Fuster, i s'hi interpretaran peces de música contemporània. Per la seva baanda, la Fundació la Caixa oferirà la instal·lació multimèdia Dent de Lleó, un peculiar llibre de visites que promou la participació dels assistents. Uns metres més enllà, a la plaça Weyler, el grup provinent de Catalunya December Quintet posarà música en format de jazz. L'edició d'enguany tindrà absències, com el Centre Cultural Sa Nostra, que té la seva seu en obres. Per altra banda, espais expositius com el Museu de Mallorca encara no tenen tancat el seu programa.

La Nit de l'Art nasqué ara fa onze anys, el 18 de setembre de 1997, impulsada per l'Associació Independent de Galeries de les Balears (AIGAIB), diferents centres museístics, Sa Nostra i La Caixa. És la festa que dóna la benvinguda a la temporada expositiva de tardor, amb la inauguració de diferents exposicions. El seu objectiu és conformar un itinerari artístic que acosti l'art als ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.