cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Cultura fixarà un pla estratègic basat en el consens entre tots els sectors

El Consell de les Arts i la Cultura serà l'instrument que canalitzarà les accions

74368
Pere Joan Martorell i la consellera Bàrbara Galmés presentaren els seus objectius en l'àmbit cultural. | PERE BOTA.

El Consell de les Arts i la Cultura, el consens entre els agents culturals i el suport als creadors seran els principals eixos del pla cultural que la consellera Bàrbara Galmés vol dur a terme durant aquesta legislatura. El perfil gestor de la nova consellera d'Educació i Cultura sembla que s'ha traslladat a l'edifici de Capità Salom, on ahir Galmés i el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, presentaren els objectius del seu pla estratègic cultural. «La nostra intenció és funcionar d'una manera molt planificada a través d'un pla estratègic general. A més, cada direcció general tindrà uns objectius prioritaris i aquests són també objectius del pacte de govern que hem de realitzar en un termini de quatre anys», sentencià Galmés.

Dins aquest plantejament, la consellera destacà la intenció de programar una «cultura democràtica i de participació» a fi que «arribi a tots els sectors socials, ja que és una eina de cohesió». Per abastar aquesta fita proposen la creació d'un Consell de les Arts i la Cultura, en el qual «tothom hi tengui veu». Pere Joan Martorell aclarí que aquest Consell de les Arts no és una cosa de termini immediat, «primer s'ha de seleccionar el fons i les formes. Allò important és que tots els sectors implicats en el món cultural hi tindran veu, que són els que han de marcar les pautes culturals». Així mateix, Martorell aclarí que no serà fins a finals d'any quan hi hagi les primeres reunions sobre el tema. Pel que fa a actuacions concretes, ambdós destacaren la intenció de potenciar la xarxa de museus, arxius i biblioteques. En aquest sentit, Martorell anuncià la creació de la figura d'un gestor o delegat d'aquestes àrees. Galmés també anuncià una campanya de foment de la lectura «com una obsessió personal».

La Conselleria editarà llibres de contes d'escriptors illencs en format de butxaca.
Respecte a la immediatesa de la Fira d'Art Cologne, Galmés assegurà que encara no s'han reunit amb els seus responsables i que per a un futur s'hauran de veure els resultats per prorrogar els acords. El Govern hi aporta 350.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.