algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Músiques d'arreu del món fixen un punt de trobada a la plaça Weyler

La Suhail Ensemble i Djokoto obriran demà el cicle de La Caixa

Els dijous de Palma tindran a partir d'ara, i durant tot el que queda d'estiu, un aire intercultural. Ritmes del Marroc, percussions africanes, ranxeres directament de Mèxic o el millor flamenc es reuniran a la plaça Weyler en el cicle de concerts Diversons, música per la integració.

Aquest programa, impulsat des de la Fundació La Caixa, pretén ser una plataforma d'expressió oberta als grups de músiques que, procedents de diverses tradicions, resideixen i elaboren les seves propostes creatives arreu de l'Estat. D'aquesta manera els grups interessats presenten la seva proposta i, els que són seleccionats, participen en aquest cicle, que gira per diverses ciutats d'Espanya, de manera retribuïda.

Programa divers  

Els primers dos concerts es podran escoltar demà dijous i aniran a càrrec de la Suhail Ensemble i el grup de percussió i dansa africana Djokoto.

Suhail Ensemble està fundada i dirigida pel cantant i multiinstrumentalista Suhail Serghini, que ens acostarà a la música àrab a través d'un repertori de composicions clàssiques que provenen de diferents països de la Mediterrània com Marroc, Turquia, Síria i Egipte.

Aquest concert començarà a les vuit del vespre i just quan s'acabi començarà la segona proposta de la nit: Djokoto, un conjunt de percussió i dansa africana format el 2004 i que està inspirat en el folklore de Togo, Burkina Faso, Costa d'Ivori, Benín i Ghana. Una proposta plena de color, emoció i vitalitat que ens trasportarà fins al cor de l'Àfrica.

Més propostes  

Però Diversons no s'acaba aquí. Dijous que ve es podrà gaudir de la prestigiosa Orquestra Àrab de Barcelona, formada per músics del Marroc, Grècia i Catalunya amb un llarg elenc musical que combina sons tradicionals amb d'altres més contemporanis en una proposta més que peculiar.

Encara dijous, 2 d'agost, actuarà també la cantant mexicana Roxana Rio, que resideix a Madrid des de 2003 i que ha obtingut diversos premis en festivals de cantautors.

Diversons continuarà el djous 9 d'agost amb Al Maqam, amb músics originaris del Marroc, i David Cortés, un dels cantants emergents del flamenc fet des de Catalunya.

La darrera cita del programa és pel 16 d'agost amb les actuacions de Mangueà, que hi aportarà ritmes cubans, i la música castellana de la cantant Vanesa Muela, vinguda directament des de Valladolid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.