nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

UM nomena Sebastià Serra per dirigir l'Institut d'Estudis Baleàrics

L'estudiós es donà de baixa del PSM abans de fer-se públic el càrrec

L'historiador Sebastià Serra serà el nou president de l'Institut d'Estudis Balèarics (IEB) a proposta d'Unió Mallorquina. Pocs dies abans d'aquest nomenament, Serra es donà de baixa del partit en el qual militava des de feia trenta anys, el PSM, i del qual ha estat regidor de Cort (1991-2001) i diputat al Parlament (1983-2003). «Deixar el PSM ha estat un procés llarg. Fa estona que estava allunyat de la direcció política del PSM. A més, la dinàmica política empresa aquest darrer temps no m'agrada», explicà el que fou fundador del partit nacionalista l'any 76.

Sebastià Serra entrarà ara a formar part de l'engranatge de l'IEB com a independent i amb la premisa de treballar en peus de plom. «No s'ha de passar l'arada davant el bou», fa broma. Amb això, Serra assegura que mantindrà «l'estructura actual de l'Institut i que el seu potencial no s'ha de baratar per ara». A més, afegeix que malgrat no mantenir una línia de continuista, «complirem tot el que s'ha aprovat en aquesta nova etapa», referida a l'encapçalada per l'escriptor Gabriel Janer Manila.

Pel que fa a la col·laboració o l'entrada de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull, Serra assegura que s'ha d'estudiar amb més deteniment, encara que manté que l'IEB i el Llull han de tenir una col·laboració recíproca, perquè «ara no podem recular». Així mateix encara no queda clar com es distribuiran les competències entre les dues institucions, si és que es creen de manera independent. Per ara, Serra assegura que amb vista a la Fira de Frankfurt, «l'IEB complirà amb totes les activitats programades». També té en ment potenciar la informació on-line de l'Institut així com reforçar la feina sobre la cultura científica.

Serra, catedràtic d'història contemporània de la UIB, ha col·laborat en nombroses ocasions amb l'IEB com a coordinador i ponent en diverses jornades i presentant comunicacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.