nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'esperit del Sant Fermí torna a prendre Pamplona amb el llençament del famós «chupinazo»

Milers de pamplonesos i persones procedents de diferents parts de l'Estat i del món celebraren ahir el començament de les festes de Sant Fermí 2007 amb el llançament del chupinazo, protagonitzat per la batlessa de Pamplona, Yolanda Barcina. Amb aquest tradicional acte, arranquen a la capital navarresa nou dies de festa durant els quals se celebraran 418 actes, amb una mitjana de 46 cada dia.

Després d'encendre la metxa, la batlessa va demanar als ciutadans que «deixeu de banda tot allò que ens diferencia per trobar el que ens uneix entorn de la festa, i perquè pugui ser la celebració millor de Sant Fermí de tota la història».

Barcina afirmà que l'ambient de la plaça era «únic, vibrant, amb un tragí que he pogut palpar d'aquí dalt tots els anys que he sortit al balcó». «És aquesta alegria compartida i continguda fins a les dotze en punt, quan s'ha produït tot un esclat d'alegria que és única i no pot repetir-se enlloc més del món,» va manifestar.

La celebració del chupinazo és l'acte principal del dia 6, que inclou també altres festeigs diaris del programa de Sant Fermí: la sortida de la comparsa de gegants i capgrossos, o els focs artificials. També el dia 6 és el dia de la vigília solemne de Sant Fermí, antessala de la processó d'avui 7 de juliol, el dia del patró de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.