algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Apareixen restes arqueològiques al carrer de Santiago Rusiñol a Palma

Unes obres d'excavació que es duen a terme al carrer de Santiago Rusiñol, a prop de la plaça dels Patins de Palma, han deixat al descobert unes restes arqueològiques que, segons algunes de les fonts consultades per aquest diari, podrien pertànyer a la murada renaixentista. Segons altres experts, com l'arqueòleg Ferran Tarongí, «pertanyen a una construcció, concretament a una estructura de defensa de Palma». De fet, també s'ha pogut saber que els serveis tècnics municipals de Palma estudien de quines restes es pot tractar, i no serà fins avui que els tècnics de Patrimoni del Consell visitaran l'obra per tal de documentar aquesta troballa.

Les parets que s'han descobert es troben devora un aljub, la qual cosa podria indicar un origen musulmà d'aquesta fortificació.
En una delimitació hipotètica de Madina Mayurqa, la murada es pot situar molt a prop de l'indret on han aparegut les restes, ja que devora la porta de Santa Margalida (a la plaça d'Espanya) s'hi ubicava la porta Plegadissa o de Jesús, en unes construccions datades del segle XI.

Segons la Gran Enciclopèdia de Mallorca, les muralles renaixentistes se situaven als mateixos indrets que la musulmana.
Aquestes troballes poden determinar un poc més la història de Palma. Durant els darrers anys, una gran part de l'activitat arqueològica de la ciutat s'ha concentrat a la zona del centre històric, en el que es podria anomenar la ciutat romana. Amb la «descoberta» de la murada renaixentista del baluard del Príncep (després de l'esbucament dels habitatges militars) i amb aquestes altres restes, la documentació històrica s'extralimita i s'assenta als indrets on fins ara se situava.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.