muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Alcúdia fa festa a La Victòria per la seva patrona

Els alcudiencs varen celebrar ahir la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu de la Victòria, anant a la tradicional romeria a l'ermita del mateix nom.

A migdia, amb la imatge de la Mare de Déu present vora l'altar i lluint les seves joies, es va celebrar la missa, que va presidir Felip Guasp, antic rector de la ciutat, assistit per deu capellans, que va oferir una emotiva i documentada homolia recordant els avatars de la troballa de la imatge.

Al costat de l'altar es va cantar la Salve i, a continuació, els romers passaren a besar la imatge i a recollir un brotet de camamil·la, elaborats pels obrers Damià Rocamir i Tito Cañamaque, que s'acomiadava del càrrec en aquesta ocasió.

En els voltants es varen confeccionar algunes paelles per a dues-centes cinquanta persones, per ser consumides després de les típiques carreres de joies per a petits i grans amb molts de regals.

Enguany les autoritats compartiren un bon plat de paella amb els romers, en les taules situades davant de l'ermita.
A continuació, la banda de música va fer sonar el ja tradicional pasdoble Amparito Roca, per després interpretar Paquito el chocolatero, pasdoble que va dirigir amb molta de traça el batle Miquel Ferrer, que va ser corejat amb olés pel públic.

Acte seguit, el batle alcudient va obrir el ball amb la Jota de la Victòria, amb la seva esposa. Mentre la parella ballava aquesta peça de música popular, el públic anava preparant-se per tal d'acabar tirant-los una gran pluja d'avellanes, tal com mana la tradició de la festa alcudienca.

Un any més cal dir que la gent va aguantar molt bé la calor que feia i que se n'anà a casa amb la ferma promesa de tornar-hi l'any vinent a celebrar una jornada que, com a alcudiencs, els uneix i identifica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.