algo de nubes
  • Màx: 11.92°
  • Mín: 7.77°
11°

Una operació permet que la mà dreta d'un home sigui l'esquerra

Per primera vegada al món es fa aquest tipus de trasplantament

Per primera vegada al món, es converteix la mà dreta d'un home en esquerra. L'operació va ser duita a terme pel doctor Cavadas, el mateix que fa uns mesos va realitzar el primer trasplantament doble de mans. Un home de 63 anys s'ha convertit en el seu propi donant de mà. Després d'haver perdut fa més de 40 anys la seva mà esquerra en un accident, el doctor valencià Pedro Cavadas li ha implantat la mà dreta immobilitzada després d'un dany cerebral al seu braç esquerre. El pacient no tendrà possibilitat de rebuig, per això la podrà començar a usar amb normalitat d'aquí a uns mesos, ja que en ser seva no haurà de medicar-se per evitar el rebuig. Cavadas és especialista en trasplantaments i és el metge que va dur a terme el primer implant doble d'avantbraços fa uns mesos.

I.L.I es converteix així en el primer ésser humà al qual se li implanta una mà sobre un monyó, més de quatre dècades després de patir l'amputació. I.L.I es va oferir com a possible receptor d'un donant de mà, però mai no va pensar que ell mateix pogués ser el seu propi donant. Aquest navarrès va perdre la seva mà esquerra en un accident i va viure durant més de 40 anys manejant-se tan sols amb la dreta. Tanmateix fa tres anys va sofrir danys cerebrals que li van provocar l'immobilització del costat dret del seu cos, per la qual cosa a efectes pràctics, I.L.I no tenia mans.

Va ser llavors quan es va posar en contacte amb el metge valencià Pedro Cavadas, reconegut especialista en aquest tipus d'operacions i que va dur a terme fa tan sols uns mesos, amb èxit, el primer trasplantament doble de mans a Espanya. Cavades va proposar al pacient una intervenció innovadora, implantar la seva mà dreta al braç esquerre, una cosa que, segons l'especialista, seria més beneficiós per a ell. «En ser la seva pròpia mà no ha de prendre medicació per evitar el rebuig, així que passats els primers dies del postoperatori, les ferides i la mà seguirà bé eternament, perquè no hi ha la possibilitat que en un moment determinat desenvolupi una crisi de rebuig», explicà el doctor. Hi ha hagut una complicada feina amb els ossos per recuperar el gir del canell, ja que les articulacions són diferents a cada braç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.