algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La segona filla dels prínceps d'Astúries s'anomenarà Sofia en honor de l'àvia

La nounada vingué al món ahir horabaixa a la Rúber amb un pes de 3'310 quilograms

«Tenim el plat ple de felicitat». Amb aquestes paraules el príncep d'Astúries expressava ahir horabaixa, tres hores després del naixement de la seva segona filla, l'estat d'ànim d'ell i de la seva esposa Letícia, que va infantar la que s'anomenarà Sofia en homenatge a la reina i àvia.

A les vuit en punt de l'horabaixa, el príncep d'Astúries es presentava pletòric i feliç davant dels mitjans de comunicació per explicar la seva segona experiència com a pare, que com la primera vegada es va desenvolupar sense problemes. «Tot ha sortit formidablement», va dir Felip.

Envoltat per l'equip mèdic que va atendre el part per cesària, encapçalat pel ginecòleg Luis Ignacio Recasens, Felip va agrair a tot el personal sanitari de la Clínica Rúber Internacional el seu treball. «Tot ha sortit mil·limètricament com estava previst», va subratllar el príncep.

Va ser el doctor Recasens qui va informar que la nova infanta i altesa reial va néixer per cesària a les 16.50 hores, quatre hores després de l'ingrés de Letícia a la clínica, que es va produir a les 12.45 hores. La nounada va pesar 3'310 quilograms i amida 50 centímetres i, segons son pare, s'assembla molt a la seva germana major, la infanta Elionor.

La primogènita dels prínceps d'Astúries, que l'octubre va fer un any, coneixerà la seva germana avui o demà. Ahir ja va rebre la visita de la seva àvia materna, Paloma Rocasolano, i de l'àvia paterna, la reina, que just en aterrar a Madrid procedent de Moscou, on va assistir al funeral de Rostropòvitx, arribava fins a la Ruber a les 21.30 hores acompanyada de la seva germana Irene.

«Les dues estan en perfecte estat de salut», va ressaltar el príncep, que va assegurar que tant ell com Letícia són «realment feliços» davant de la seva segona paternitat. Felip, que com en el naixement de la seva primera filla va ser present al paritori, va manifestar que l'«experiència és un grau» i que s'havia sentit tranquil durant el procés previ al naixement i en el moment en el qual la seva esposa va donar a llum. «He intentat mantenir el tipus», va postil·lar.

Va ser llavors quan el príncep va anunciar que la nounada s'anomenarà com la seva àvia la reina, Sofia, perquè tant ell com la princesa tenien moltes ganes de que portàs aquest nom, encara que va confessar que la llista que han remenat n'incloïa d'altres. Un rumor de complaença es va estendre a l'envelat on va comparèixer el príncep en el moment en què va anunciar el nom de la seva filla. «Ja sé que hi havia moltes porres sobre això», va comentar somrient l'hereu de la corona espanyola.

Felip va explicar que s'han recollit dues bosses de sang del cordó umbilical de la nounada i que un d'ells anirà a un banc públic a Espanya. L'altre serà dipositat en un privat «d'àmbit europeu». «Tenim molta confiança en la ciència, que avança a passos gegantescos. Hi creim. Ens hem informat molt abans i ara per prendre aquesta decisió», va afegir Felip.

La princesa d'Astúries va estar a tot hora «molt tranquil·la i desperta», va assegurar el seu espòs, que en diverses ocasions va parlar de felicitat pel naixement de la infanta Sofia. Felip va parlar telefònicament amb el rei per informar-lo del naixement de la seva filla i també va poder fer-ho amb la seva mare, la reina, que en aquells moments viatjava des de Moscou a Madrid. Va ser aleshores quan li comunicà el nom elegit.

En l'elecció d'aquest nom, va comentar Felip, «ha pesat molt la idea de la princesa», que volia que la seva filla s'anomenàs com la reina. Els prínceps no tenen decidit encara els qui seran els padrins de la seva segona filla i quan se celebrarà el bateig. «Encara és aviat per fer plans, però ho coneixereu en uns dies o setmanes».

Quan el príncep d'Astúries feia el recorregut des de l'habitació de la seva esposa, la número 17, situada a la primera planta de la Clínica, va rebre una trucada del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per felicitar-lo, si bé no va poder parlar amb ell, encara que tenia intenció de fer-ho de forma immediata.

Felip va fer broma amb els periodistes i els va dir que en aquesta ocasió «almenys» no ha plogut durant l'espera i que el naixement s'ha produït a una hora prudent, no com en el cas de la infanta Elionor, que va ser de matinada mentre sobre Madrid queia un bon ruixat.

Sobre si vindran més infants, Felip va dir que «deixau-nos gaudir de les dues».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.